Karja limonaaditehas siirdub siidriturule

ERAKOGU

ERAKOGU

Leisi vallas Karjas tegutsev Öun Drinks OÜ tõi turule poolkuiva Öunasiidri, mis on valminud 2015. aastal pressitud saaremaisest õunamahlast.

juhan kanemägi“Öunasiidri valmistamisel on oluline tooraine ehk küpsetest tali- ja sügisõuntest kvaliteetsel pressimisel valminud mahl, milleks kasutame erinevate õunasortide segu. Kuna iga suvi on erinev ja õuna maitse sõltub suuresti kasvutingimustest, pinnasest ja ilmaoludest, on iga aastakäigu siider eelnevast veidi erinev. Meie siidriõun pärineb 1946. aastal istutatud Tornimäe õunaaiast,” selgitas Öun Drinksi tootmisjuht ja juhatuse liige Juhan Kanemägi (pildil).

5% alkoholisisaldusega siider on valmistatud traditsioonilisel Inglismaa meetodil, mille käigus pandi mahl käärima ja lasti joogil küpseda kuni seitse kuud, nii et saadi kvaliteetne õunavein. Seejärel vein filtreeriti ja segati ning saadi sobiv maitse. Öunasiider on pastöriseeritud, mis tagab vähemalt kaheaastase säilivuse ja iseloomuliku küpse õuna maitse.

Öun Drinks OÜ alustas tootmist 2015. aasta suvel õunalimonaadidega.

 

Print Friendly, PDF & Email