Muhumaal lubatakse erandina šaakaleid küttida (4)

Keskkonnaamet lubas väljaspool jahihooaega küttida šaakaleid Muhus ja mitmes jahipiirkonnas Lääne- ja Pärnumaal.

Viimati tuli signaal šaakalist Muhumaal juuli keskel, kui hunt oli Kallaste külas murdnud lamba ja hiljem nähti korjuse kõrval keha kinnitamas šaakalit.

Keskkonnaameti teatel on šaakalid Muhus ning Lääne- ja Pärnumaal jäänud rajakaameratesse ja kuuldud on nende hääli. Arvestades karjatamise jätkumist ja asjaolu, et šaakalikutsikad iseseisvuvad juba sügiseks, on edasiste kahjude tekitamise tõenäosus suur.

Muhus lubatakse Tamse ja Liiva jahipiirkonnas šaakalit väljaspool jahihooaega küttida kuni 31. oktoobrini. Seejuures ei kohustata jahimehi neid küttima, vaid võimaldatakse maaomanikele või nende määratud isikutele jahiloa väljastamine.

Print Friendly, PDF & Email