Linnaelanikku häirivad mürarikkad üritused (34)

Kuressaare linnavalitsusse esitati 31. juulil pöördumine, milles avaldati pahameelt seoses reedel Pöide pruulikojas toimunud üritusega. Anne Merisalu sõnul rikuti sellega ümberkaudsete elanike öörahu kuni kella kaheni öösel.

Pöide pruulikojas oli sellel õhtul esinemas ansambel Kala, kelle esinemine häiris ümberkaudsete tänavate elanike öörahu. Lisaks juhiti kogu üritust läbi mikrofoni ja võimendi, mis muutis kogu ettevõtmise veel eriti valjuhäälseks.

Kaebuse esitaja sõnul ei ole taoline käitumine elamurajoonides kohane. Ümberkaudsete elanikega peetud arutelus selgus, et üritust tänavalt jälgides oli näha ka kange alkoholi serveerimist.

Lisaks Pöide pruulikojas toimunud mürarikkale üritusele viidati pöördumises ka juba aastaid sama piirkonna elanike öörahu rikkuvatele Kapteni kõrtsi pidudele, mis iga nädal oma lärmakusega ümberkaudseid elanikke häirivad. Mainiti, et peod ei mõjuks niivõrd häirivalt, kui need toimuksid siseruumides, aga kuna paljud peolised valguvad siiski tänavatele, võib peod tembeldada elamurajoonis aset leidvateks avalikeks vabaõhuüritusteks.

Linnavalitsusele esitatud pöördumises püstitati mitu teemat puudutavat küsimust. Näiteks küsiti Pöide pruulikoja lõbustusasutusena tegutsemise kooskõlastuse kohta ning kas 29. juulil toimunud üritus oli erakorraline või on oodata sarnaste ürituste kordumist. Taheti ka teada, kas linnavalitsus on teadlik kõrtsis toimuvatest vabaõhuüritustest, mis suvel leiavad aset neljapäevast laupäevani kella kaheni öösel, ning millistel kaalutlustel on selline öörahu rikkumine elamurajoonis lubatud.

Pöide pruulikoja üks omanikest Kristel Oinberg-Kelder kinnitas, et pruulikojas toimus küll üritus, aga kaebusest ei olnud ta teadlik.

“Oleks muidugi kena olnud, kui inimesed oleksid tulnud probleemidest otse rääkima, et saanuksime olukorra viisakalt lahendada,” nentis Oinberg-Kelder.

Tema sõnul mängis küll bänd ja üritus lõppes umbes südaöö paiku, aga seda, et see ümberkaudseid inimesi nii väga häirida võis, ei osanud ta arvata.

Ta mainis ka, et nendele kehtivad ikka samasugused ürituste korraldamise reeglid ja piirangud ning muidugi peavad ka nemad teiste inimestega arvestama ja teevad omalt poolt kõik, et edaspidi inimeste öörahu mitte häirida.

Linnavalitsuse pressiesindaja Kristiina Maripuu sõnul on pöördumine alles nii värske, et praegu tegeletakse juhtunu täpsemate asjaolude väljaselgitamisega.

 

Print Friendly, PDF & Email