Saaremaal kaks põlengut

MAANUS MASING

MAANUS MASING

Möödunud nädalavahetusel leidis Saaremaal aset kaks põlengut, milles inimesed vigastada ei saanud.

Laupäeval kell 10.19 teatati häirekeskusele suurest lõkkest Pihtla vallas Sandla külas, kus kohapeal selgus, et põlesid lammutatud puithoone jäätmed. Päästjad kustutasid põlengu kell 14.13.

Pühapäeval kell 21.20 sai häirekeskus teate tulekahjust Kuressaares Komandandi tänaval. Teataja sõnul oli leekides mahajäetud maja, mille kustutamisega said päästjad ühele poole kell 00.13.

Komandandi tänava kolemaja on põlenud rohkem kui üks kord. Kohalikud leiavad, et Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi vastas asuv kolemaja oleks vaja kiiremas korras lammutada, sest see on ohtlik ja rikub linnapilti. Kohalike arvates jätkub mahajäetud majade süttimine tõenäoliselt nii kaua, kuni need veel püsti seisavad.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuht Kristi Kais ütles, et ei saa kinnitada, et maja süttimise põhjus võis olla madalamas õhutemperatuuris, mistõttu võinuks keegi endale sooja tehes tulekahju põhjustada. Ta möönis, et mahajäetud hooned on alati riskantsed, eriti kui neile on lihtne ligi pääseda.

Print Friendly, PDF & Email