Poola riik tänab postuumselt Raul Salumäed

Täna annab Laurentiuse kirikus postuumselt Raul Salumäele üle tänukirja Poola Vabariigi kultuuri- ja rahvuspärandi aseminister. Tänukirja üleandmisele järgneb ooperipäevade kontsert “Armastusega Poolast”. Poola riik tänab Raul Salumäed teenete eest Poola riigi ja Eesti-Poola kultuurisuhete vahendamise eest. Raul Salumäe lese palvel antakse tänukiri üle Priit Kivile.

Poola Vabariigi suursaatkonna avaliku ja kultuuridiplomaatia spetsialist Sławomira Borowska-Peterson sõnas, et tegemist on Poola riigi esindusvisiidiga, kus lisaks aseministrile osaleb ka Poola Vabariigi suursaadik Eestis Robert Filipczak. Loomulikult väisab Poola esindus ka Saaremaa ooperipäevi, kus esineb Poola Wroclawi ooperiteater. Borowska-Peterson tõi välja, et Wroclaw on selleaastane Euroopa kultuuripealinn. Lisaks kohtutakse kohalike omavalitsuste esindustega, kultuuriministri ja peaministriga. Kultuuriminister Indrek Saar on Poola esindusele korraldanud ka Saaremaa ringsõidu, mille käigus külastatakse näiteks Kaali järve, Angla tuulikuid jm. Saaremaal kestab visiit neljapäevast pühapäevani. Edasi sõidetakse Tallinna, kus räägitakse kahe riigi omavahelisest kultuurialasest koostööst. Poola saatkonna jaoks on oluline, et Eesti ei koosne vaid Tallinnast ning esinduse suursündmused toimuvad tihti just Saaremaal.

 

Print Friendly, PDF & Email