Tänak startis Soome rallil lennukalt (1)

TIMO ANIS

TIMO ANIS

Eile alanud Soome autoralli MM-etapi testikatsel näitas Ott Tänak seitsmendat aega.

Kokku läbis Ott testikatset kolm korda, kusjuures esimese läbimiskorra järel oli ta liider. “Jah! Me tõesti lendasime testikatsel. Sellepärast me esimesel läbisõidul kiireimad olimegi!” kirjutas Tänak pärast testikatset oma Facebooki lehel. Nimelt kerkis Tänaku auto ühel hüppel hinnanguliselt ligikaudu pooleteise meetri kõrgusele teest. Parima aja sai testikatsel kirja soomlane Jari-Matti Latvala.

Päev enne võistluste algust Jyväskyläs võtsid ralliässad üksteiselt mõõtu ka traktoriroolis. Tänak saavutas kolmanda koha, olles samas kõigist teistest terve WRC hooaja kaasa tegevatest sõitjatest kiireim, vahendas Õhtuleht. Kiiremad olid Tänakust traktoril vaid Kris Meeke ja Kevin Abbring.

Esimene katse, milleks oli 2,31 km pikkune publikukatse, algas eile õhtul kell 20. Kokku  sõidetakse Neste Oil Rally Finlandil, MM-võistluste kaheksandal etapil, 24 katset.

WRC punktitabelis on Tänak 52 punktiga enne Soome rallit kaheksandal kohal. Liider on prantslane Sebastien Ogier 143 punktiga, teisel kohal, norrakal Andreas Mikkelsenil on kirjas 92 punkti.

 

Print Friendly, PDF & Email