Kuressaare kaunid kodud said tunnustatud (1)

Täna tunnustatakse konkursi Kaunis kodu võitjaid ja aasta paremaid heakorratöötajaid.  Auhinnatud hooneid külastavad linnapea Madis Kallas ning kodukaunistamise komitee liikmed.

Linnavalitsus määras võitjatele neli 230-eurost kauni kodu stipendiumi ja kaks 215-eurost aasta heakorratöötaja stipendiumi. Kauni kodu stipendiumiga kaasneb elulõnga kujutisega majamärk.

Kaunilt kujundatud eramuaia eest tunnustab linnavalitsus Heli ja Riho Leppikut, kelle Töökoja tn 1 asuva kodu puhul tõi kodukaunistamise komitee esile, et renoveeritud elamu ja kõrvalhooned ühes piirdeaiaga on heaks näiteks piirkonnale omasest miljööst ning aed ei eelda lõputut hooldust, võimaldades nautida ka puhkehetki.

Teine kaunilt kujundatud eramuaia stipendium määrati Katrin ja Gabriel Sepale. Nende Luige tn 5 asuva kodu puhul meeldis komiteele see, et elamu sobitub tonaalsuselt ja arhitektuurilt hästi ümbritsevasse keskkonda ja säilitatud on ka looduslikku taimestikku.

Kõrghaljastust väärtustava kauni kinnistu stipendiumi saab Pargi tn 1 asuv Pargimaja Apartments. Komitee hinnangul on õueruum ja renoveeritud hoone säilitanud oma arhitektuurse ja haljastusliku miljööväärtuse, esindades vanalinna muinsuskaitsealal kuurordi õitseaega. Haljastuse osas toodi eriliselt esile musta leedri väärtustamist ja kõrghaljastuse järjepidevuse tagamist.

Kaunilt kujundatud kortermaja kinnistu eest tunnustatakse Kullerkupu tn 25 elanikke Ivi ja Andres Maripuud, Kätlin ja Alari Jürgensit ning Tene ja Jaan Laulu. Kinnistu puhul hinnati, et ehkki hoone arhitektuur ja seda ümbritsev hooviala on minimalistlikud, mõjub kõik harmoonilise tervikuna ning haljastuslahendus on hoonega kooskõlas.

Aasta heakorratöötaja stipendiumi pälvivad Spa Hotel Rüütli ja Spa Hotel Meri majahoidja Ülo Juhanson ja haljastuse hooldaja Reelika Rünk. Ülo Juhanson töötab asutuses 2010. aastast ja Reelika Rünk on neljandat aastat hotellide Rüütli ja Meri haljastuse lepinguline hooldaja.

Kodukaunistamise komitee esimehe Katrin Reinholdi sõnul on komitee oma valiku teinud lähtuvalt kindlatest kriteeriumitest ja põhimõtetest ning tunnustatud objekte võib vaadata igas mõttes eeskujudena, seda nii linnaehituslikust, arhitektuursest kui ka haljastuslikust aspektist vaadatuna.

Kodukaunistamise komiteesse kuuluvad linnavalitsuse heakorra- ja haljastusspetsialist Katrin Reinhold, vanem­arhitekt Maria Reimal, Kuressaare ametikooli kutseõpetaja Reena Smidt, Eesti kodukaunistamise ühenduse volikogu liige Leo Filippov ning OÜ Puuspetsialist tegevjuht ja arborist Tõnu Ling.

 

Print Friendly, PDF & Email