Varuväljapääs nüüd vaid hädaolukorraks (2)

Kuressaare lossipargi ääres asuva uue sotsiaalmaja evakuatsiooniväljapääsu, kust poolteiseaastane laps mais alla kukkus, saab nüüd kasutada vaid hädaolukorras.

Linnavalitsuse sotsiaalosakonna sotsiaalnõuniku Monika Sarapuu sõnul on varuväljapääsu uksele pandud lisalukk laste haardeulatusest väljas. Uks on kinni pitseeritud, et välistada ka see, et lapsevanemad ukse põhjuseta avaksid. “Õnnetuse korral saab ust kasutada majast väljapääsemiseks, muul juhul mitte,” lausus Sarapuu.

Pärast väikelapsega juhtunud õnnetust lükati ajutise abinõuna varuväljapääsu ette kapp, ent Lääne päästekeskuse Saaremaa osakonna juhataja Margus Lindmäe sõnul oli selline lahendus ohutuse seisukohalt lubamatu – evakuatsiooniväljapääsu tõkestada ei tohi.

“Kappi ukse ees enam ei ole,” kinnitas Monika Sarapuu.

Juunis külastasid sotsiaalmaja päästeameti inspektorid ja andsid soovitusi hoone evakuatsiooniväljapääsu lahenduse osas.

 

Print Friendly, PDF & Email