Saaremaa kutsadel on tegus võistlussuvi

Koerteklubi Aktiiv korraldas möödunud nädalavahetusel Kuressaares kahepäevase agility (AG) võistluse. Laupäeval toimus võistlus linnastaadionil ja pühapäeval staadioni kõrval asuval muruplatsil.

Mõlemal päeval toimus kokku 18 ametlikku võistlust, kolm igas raskusastmes (A1, A2, A3), mis omakorda jagunesid koerte turjakõrguse järgi suurusklassideks mini, midi, maksi. Võistlustel osales kokku üle 100 koera, neist koerteklubist Aktiiv 26.

Võistluste kohtunikuks oli Jari Suomalainen Soomest. Lisaks oli võimalik võistelda ka mitteametlikus algajatele klassis (A0) ning osaleda heategevuslikul tunneliradade võistlusel, toetamaks  Eesti Agility-meeskonna  osalemist maailmameistrivõistlustel Hispaanias. Mitteametlike võistluste kohtunikuks oli Indrek Tirmaste.

Saaremaa koerteklubist Aktiiv võistles kahel päeval erinevatel radadel oma erinevate koertega kokku 17 koerajuhti, kellest pingelises võistlustules jõudsid oma klassides esikolmikutesse Marika Samlik, Kairi Raamat, Annika Maripuu, Liina Vaher, Ene Rand, Reet Koppel, Merika Laid, Triinu Sooäär, Mairi Allikmaa.

Võistluste peasponsoriks on Rotaks-R, kes on Josera koeratoidu maaletooja Eestis.

9.-10. juulil saavutasid aga Aarne Väli ja Tulikuuma Sähkövirta ehk Sannu Harjumaal Eesti dobermanniühingu korraldatud FH võistlusel FH2 võistlusklassis 96 punktiga hinde “võrratu”, I koha ja tiitli “EDÜ FH Meister 2016”. Kohtunik oli seal Marika Mikk.

Võistlusel osales kokku kuus koera, ainsana lõpetasid tulemusega Aarne ja Sannu.

Järgmisena on koerteklubi Aktiiv koeri ja koerajuhte võimalik näha agilityradadel jooksmas eeloleval nädalavahetusel, 30.-31. juulil, kui Kuressaare lossipargis toimub Eesti kennelliidu rahvuslik koertenäitus.

Kersti Pink, Greta Rüütel

 

 

Print Friendly, PDF & Email