Mik Mölder keskendub noorte värbamisele (20)

KOLIS ÄRI ÄRA: 2015. aastal pidas Mik Mölder Kuressaare kesklinnas Milderi poodi ja sai tuntuks omapäraste turundusvõtetega. Mõne aja pärast oli ta sunnitud poe rendivõla pärast kinni panema ja bussijaama juurde kolima. TAMBET ALLIK

KOLIS ÄRI ÄRA: 2015. aastal pidas Mik Mölder Kuressaare kesklinnas Milderi poodi ja sai tuntuks omapäraste turundusvõtetega. Mõne aja pärast oli ta sunnitud poe rendivõla pärast kinni panema ja bussijaama juurde kolima.
TAMBET ALLIK

“Ju ma meeldisin siis inimestele seal, mutikestele. Olen sõbralik kõigiga,” sõnas Mik Mölder vastuseks, miks just tema valiti EKRE Kuressaare osakonna juhiks.

“Minu maailmavaated on nendega täpselt ühtsed, kõik mis nad siiamaani teevad, on, ma arvan, õige,” sõnas noor ja hakkaja osakonna juht.

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna populariseerimist Saaremaal lubas Mölder alustada just inimestega rääkides ja suheldes. “Väga palju rääkimist on just vanemate inimestega, nendele meeldib väga jutustada,” sõnas Mölder.

Saarte Hääle küsimuse peale, mis on Kuressaare linnas hetkel tema jaoks kõige põletavam probleem, millega tegeleda, sõnas noor osakonna juht, et kohe sellist suurt probleemi ei oskagi ta välja tuua.

Orissaare on tubli

Oluline on tema jaoks aga korda teha linna peatänav, mis on visiitkaart turistidele. “Orissaares on ammuilma kõik korras ja Kuressaare linn ikka ei suuda,” viitas Mölder juba pikemaajalisele probleemile linnas. Möldri sõnul ei saa tema ise enam midagi selle heaks teha.

“Ma olen uurinud ja küsinud. Ainuke vastus ongi, et ei ole raha. Aga tundub, et Orissaare vald sai küll rahad peale, terve peatänav tehti ammu juba ära,” sõnas Orissaarest pärit Mölder.

Tulevikuplaanina näeb Mölder rohkemate noorte kaasamist partei kohalikku esindusse. Möldri plaani kohaselt jõuab erakonna noorteühenduse Sinine Äratus liikumine ka Saaremaale.

“Hetkel on meil päris palju noori liitujaid. On ka alaealisi, kes tahaksid liituda, aga peavad enne 18 saama,” sõnas Mölder paljulubavalt. Tema sõnul juba midagi “susiseb” ning paari noorega on ka kokku saadud ja asju arutatud.

Reedel algavate EKRE suvepäevadel pannakse Möldri sõnul täpsemalt paika partei tulevikuplaanid ning pärast seda hakkab peale suurem töö osakonna juhina.

Kõrget poliitilist lendu Mölder taga ei aja, pigem eelistab jääda kohalikule tasandile ning saada Kuressaare linnavolikogu liikmeks. “Pean veel arenema ja tarkust saama, et rohkemat tahta,” sõnas Mölder ning lisas, et Riigikokku minekut ta niipea ei planeeri.

“Ega me väga ei taha, et pagulased Eestisse tuleksid, aga meil ei ole otseselt inimeste vastu küll mitte midagi,” sõnas Mölder Kuressaares ringiliikuvate mustanahaliste kohta ning lisas, et turistid on alati oodatud.

Väga suured pole head

Rääkides palju kõneainet pakkuvast kohalike omavalitsuste liitumisest, eelistaks Mölder pigem väiksemate üksuste säilitamist. “Ma ei paneks kõiki kokku. Kes on nõus ja kui vallad hästi läbi saavad omavahel, siis kaks valda võib ühendada,” sõnas Mölder. “Väga suured vallad pole ka head,” lisas ta. Tema sõnul on ühinemise probleemiks see, kui ühe konkreetse valla probleemid laienevad ka teistele valdadele.

Kuigi USA presidendivalimised Möldri sõnul teda väga ei huvita, usub ta, et Eesti presidendivalimistel tehakse õige otsus.

Möldri enda lemmikkandidaadi kohta küsides sõnas ta: “Hea oleks kohe öelda ju Helme, aga ma ei ütle seda ja ütlen parem, et mul ei olegi lemmikkandidaati.” Mart Helme võiks Möldri arvates pühendada end veel Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna esimeheks olemisele.

Möldri sõnul läheb EKRE-l üldises plaanis suurepäraselt ning rahva liitumine erakonnaga on arvukas. “Kõik mu tuttavad ütlevad, et EKRE ajab õiget,” sõnas Mik Mölder.

Print Friendly, PDF & Email