Suurulukite küttimismahud kasvavad

Saare maakonna jahindusnõukogus möödunud nädalal kokku lepitud suurulukite minimaalsed küttimismäärad uuel jahihooajal on suuremad kui 2015. aastal.

Põdra küttimismäär on 366 isendit, mis on kuue võrra rohkem kui lõppenud hooajal. See number võib aga siiski veel muutuda, kuna jahindusnõukogu koosseisu kuuluvad maaomanike esindajad soovivad nõukogule esitada täiendavaid andmeid põdrakahjustuste kohta ning soovivad  küttimismäära veel rohkem suurendada.

Hirve küttimismaht on 780 isendit mulluse 600 asemel, kitse küttimismaht 1100 mulluse 750 asemel ja metssea minimaalne küttimismaht 3500 läinud hooaja 3401 asemel.

Saarte jahimeeste seltsi juhatuse esimehe Mati Tangu sõnul vastavad kinnitatud küttimismahud täpselt seltsi poolt nõukogule esitatud ettepanekule. Kuigi maaomanikud soovivad ka põdra osas küttimismahtude järsemat tõstmist, Tang seda vajalikuks ei pea, kuna tema sõnul on põdra arvukuse kasv pidurdunud.

 

Print Friendly, PDF & Email