Pesukaru Maria putkas Pöide metsa (2)

SOTSIAALMEEDIAS: Esimene ja viimane, kes Mariat oma hoovi peal nägi, oli Sundimetsas Hanso naaber olev Aarne Mägi.

SOTSIAALMEEDIAS: Esimene ja viimane, kes Mariat oma hoovi peal nägi, oli Sundimetsas Hanso naaber olev Aarne Mägi.

Laupäeva hommikul oli Sundimetsas puurist putku pääsenud pesukaru Maria. Teine pesukaru Meeli otsustas jääda paigale ja kurvastab nüüd puuris üksipäini.

Pesukarude perenaine Heidi Hanso tunnistas, et tema süda kipub aimama halvimat – Maria tee võis ristuda rebasega, kelle käest ta eluga ei pääsenud. Lootus sureb aga viimasena. “Pesukaru Mariast pole jälgegi, ta on kadunud nagu tina tuhka,” teatas Hanso eile pärastlõunal.

Esimene ja viimane, kes Mariat oma hoovi peal nägi, oli Sundimetsas Hanso naaber olev Aarne Mägi. Tema postitas trehvatud loomast foto sotsiaalvõrgustikku Facebook. “Kuid enne, kui ta jõudis mind kutsuda, oli Maria läinud nelja tuule poole ja seal ta endiselt on,” märkis Hanso.

Heidi postitas pesukaru kadumise avastades otsimisteate kohe samuti Facebooki, kuid keegi teine teda seni näinud pole. “Mu sees võtab võimust tõsiasi, et ta kohtus rebase või mõne muu loomaga ja kaotas lahingu,” arutles Hanso. Maria on siiski puuriloom, mis siis, et nutikas, kuid puuriloomana ta n-ö päris metsloomade vastu ilmselt ei saa.  Juhul, kui Maria siiski välja peaks ilmuma, rõhutab Heidi Hanso, on ta vaatamata kõigele ikkagi metsloom.

“Kuigi ta on sõbralik ja pole inimkartlik, tuleb juurde ja tal on rihm kaelas, siis palun sellest rih­mast mitte kinni võtta ja teda ka niisama sülle võtta,” kinnitas Hanso.

Maria on varasemas elus olnud traumeeritud, seega võib ta käituda ettearvamatult. “Pesukarud on küll väikesed, aga tugevad loomad ning neil on väga võimsad kihvad.”

Ta tõi näite, et kui inimene juhtub Mariat kohtama näiteks kasvuhoone uksel, siis pigem sulgeda loom sinna, kui üritada teda enda juurde kutsuda ja sülle võtta.

Maria ei peaks tõenäoliselt metsas kaua üksi vastu – linde ta varitseda ei oska, ammugi kedagi maha murda. “Aga eks ta sööb marju ja tigusid ka ja praegu võib olla tal ilus elu,” lisas Hanso. Samas on Maria harjunud, et talle söök ette tuuakse.

Olgu veel öeldud, et Maria on steriliseeritud. “Ses mõttes on turvaline, et ta võib ringi trippida küll, aga poegi ta ei saa. Pealegi pole teada, et varem mõni isane pesukaru siin lahti pääsenud oleks, seega pesukarude sugu ta Saaremaal jätkama ei hakka.”

Kes Mariat nägema juhtub, siis helistagu Heidile telefonil 53413088.

Print Friendly, PDF & Email