Kuressaare võõrustab augustis Läänemeresaarte B7 mänge

8.-10. augustini Kuressaares toimuvatel B7 mängudel osaleb tänavu viis saart. Mõõtu võtavad Saaremaa, Ahvenamaa, Gotlandi, Hiiumaa ja Rügeni koolinoored, kes on sündinud aastatel 2000/2001. Bornholmi ja Ölandi saare noori sportlasi Saaremaale tulemas ei ole, kuna Bornholm ja Öland on B7 organisatsioonist lahkunud.

B7 mängude avamine toimub 8. augusti õhtul kell 19.30 Kuressaare lossihoovis. Avamisüritusele eelneb rongkäik läbi linna. 9.-10. augustil võisteldakse kergejõustikus Kuressaare linnastaadionil, jalgpallis Kuressaare kunstmuruväljakul ja rannavolles Kuressaare rannaalal.

Saaremaa spordiliidu peasekretär Mari Kald ütles, et kokku tuleb umbes 200 noort. Suurima koondisega on väljas Saaremaa, keda esindab 55 noort sportlast. Peaaegu sama palju sportlasi on tulemas ka Rügenilt. Saksamaa saart esindab 51 noort.

Kald märkis, et Ölandil iseenesest oli esialgu huvi osaleda, kuid lõpuks nad siiski koondist kokku ei pannud. B7 mängudel kehtib põhimõte, et korraldaja saar ja B7 organisatsioon katab võistlustega seotud kulud. Ülejäänud osalejatel tuleb vaid maksta enda transpordi eest. Kuna aga Öland ei ole enam B7 liige, oleks neil tulnud maksta ka näiteks öömaja ja muude kulude eest. Seetõttu nad lõpuks ikkagi loobusid, selgitas Kald.

Saaremaal toimuvad B7 mängud esmakordselt. 2006. aastal toimusid võistlused aga Hiiumaal. Möödunud korral, 2014. aastal Ahvenamaal võitsid saarlased kergejõustikus ja võrkpallis 10 kuld-, 5 hõbe- ja 7 pronksmedalit, jalgpallurid said neljanda koha.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email