Asendusliikmed saavad Leisis otsa (7)

piltuudis_leisi

Olukord Leisi volikogus on jõudnud sinnamaale, et rahvaesindajaks on pääsemas ka alla valimiskünnise jäänud nimekirjas kandideerinud inimesed.

Volikogu esimehe Tiina Oleski lahkumine on vaid üks episood Leisi kommunaalpoliitilises käärimistõrres. Olesk sai ametisse aasta tagasi vastasseisu järel, mille käigus toonane volikogu esimees Andrus Kandima ameti maha pani. Kolme aasta jooksul on volikogust lahkutud, asendusliikmeid sisse tulnud ja jälle lahkutud.

Läinud reedel panid veel kaks volinikku ameti maha – lahkumisest teatasid Mal-Brit Pärnpuu ja Anti Leedu. Valla valimiskomisjon pole nende asendajate suhtes veel otsust teinud, kuid ega suurt valikut polegi jäänud. Võimalikke asendusliikmeid on järgi veel vaid kolm – Ants Tiks Keskerakonnast ja Ene Tampere ja Deana Mägi IRL-i valimisnimekirjast, mis aga jäi valimistel alla künnise. Vabariigi valimiskomisjonist kinnitati Saarte Häälele, et volikogus peab olema vähemalt häälte-
enamuse jagu liikmeid ehk siis Leisi puhul vähemalt seitse volinikku.

Eile võttis volikogu otsuseid vastu 11-liikmelisena, kuna otsus Pärnpuu ja Leedu asendusliikmete kohta oli veel tegemata. Eile pidi volikogu arutama ka uue esimehe valimist, kuid lehe trükkimineku ajaks selleni veel ei jõutud.

 

Print Friendly, PDF & Email