Vaba Rahva Laul toimub niikuinii (1)

Vaba Rahva Laulu eestvedaja ja korraldaja Ülo Kannisto ütles, et raskustest hoolimata toimub järjekorras nüüd juba viies Vaba Rahva Laul igal juhul ja seda nii Tallinnas kui ka Kuressaares.

“Olen ses küsimuses optimistlikult meelestatud ja tunnen end hästi,” kinnitas Kannisto. “Tõsi, tegemist on praegu palju, kuid mulle see kõik meeldib. Kõik kokkulepped on enam-vähem sõlmitud ja juba eeloleval nädalal käivitame reklaamikampaania.”

Rääkides ürituse rahastamisest, möönis Kannisto siin teatud raskusi. “Mõned sponsorid oleme endile saanud ja loodame, et neid tuleb veel,” ütles ta. “Kuid see sponsorite leidmine on ju tänapäeval üldine ja mitte ainult meie probleem.”

Vaba Rahva Laulu Tallinna üritus toimub lauluväljakul 20. augustil kell 19.30. “Augustikuus peaks sel ajal juba tasapisi hämarduma hakkama ja seetõttu jääb pealtvaatajaile nagu öölaulupeo mulje,” kirjeldas Ülo Kannisto eelolevat üritust. “Igatahes lauluväljaku juhi Riho Rõõmusega oleme Vaba Rahva Laulu toimumise osas kokkuleppele jõudnud.”

Tallinna lauluväljakul on esinejatena lubanud üles astuda Ott Lepland, Koit Toome, René Soom, Alen Veziko, Boris Lehtlaan, Gerli Padar, Mart Müürisepp ja Männiste perebänd. “Neile lisaks astuvad lavale meie päris noored staarid Oliver Leppik ja Lisette Lemba ning koorid nii Saaremaalt kui ka mandrilt,” lausus Kannisto. “Lauluga “See maa”, mis on näiteks Youtube’is tohutult vaatajaid-kuulajaid kogunud, on lubanud üles astuda Renate Saluste.”

Vaba Rahva Laulu Kuressaare üritus toimub 21. augustil lossihoovis kell 18. Ülo Kannisto sõnul on Kuressaares esinejaid pea sama palju. Praeguse seisuga jäävad tulemata vaid Koit Toome ja René Soom.

Juunis eraldas hasartmaksumängu nõukogu FIE Ülo Kannistole 1500 eurot. See raha on mõeldud ürituse Vaba Rahva Laul 2016 korraldamiseks. Vaba Rahva Laulule üritas Kannisto raha koguda ka Hooandja abil. Eesmärk oli koguda 6500 eurot, viimasel päeval olid projekti nelja euroga toetanud vaid kaks Hooandja sponsorit.

 

Print Friendly, PDF & Email