Mandri ja saarte vahelise laevaliikluse tulevik on lahtine (18)

Oktoobrist mandri ja saarte vahel laevaliikluse opereerimisega alustava TS Laevad OÜ Türgist ja Poolast tellitud parvlaevade valmimistähtajad on lahtised. Kes hakkab aga seniks renditeenust pakkuma, ei ole veel teada, kirjutab Postimees.

TS Laevad OÜ juhatuse esimehe Kaido Padari sõnul on nad kuni Vahemereni kaardistanud kõik laevapakkujad, kuid protsess on mahukas ja aeganõudev. Ta lisas, et pakkumise võitja peaks selguma juuli lõpuks. Padari sõnul soovivad nad rentida ühe lühiajalise parvlaeva ning ühe varulaeva.

Lisaks välismaistele laevafirmadele on Postimehe andmeil teada, et üks pakkujatest on ka Saaremaa Laevakompanii.

Padari sõnul toimuvad Türgi tehasega intensiivsed läbirääkimised ning iganädalased koosolekud, et laevade valmimise protsessi kiirendada. Ta lisas, et kuigi praegune olukord on segane ning kindlaid kuupäevasid ta öelda ei julge, on kindel, et 1. oktoobrist mandri ja saarte vahel parvlaevaliiklus toimub.

Print Friendly, PDF & Email