JUHTKIRI: Me ooperit, me ooperit…

Tuhandete muusikasõprade jaoks on tulevane esmaspäev kalendris oluline tärmin. Põhjus, mille pärast Saaremaale sõita. Või sammud kodusaare ainsa linna lossi hoovi seada.

Ooperit võib armastada või mitte, aga selles, et ooperifestival on Saaremaa suve tähtsamaid sündmusi, ei kahtle vist enam keegi. Sellest annavad tunnistust tiitlid aasta turismiobjekt 2015 ja Lääne-Eesti aasta turismitegu 2015.

Otsus avada tänavused ooperipäevad – õigem oleks küll öelda ooperinädal – esiettekandega, näitab festivali tähtsust Eesti kultuurimaastikul. Seda enam, et tegu on algupärandi, Ülo Kriguli teose “Luigeluulinn” (“Swan Bone City”) ainsa esmaettekandega. Majutus- ja toitlustusvaldkonnas, samuti kaubanduses tegutsevate ettevõtjate jaoks tähendavad ooperipäevad aga rohkem kliente.

Print Friendly, PDF & Email