Joobes juhte Eestis vähem, Saaremaal rohkem

Kuressaare politseijuhi Rainer Antsaare sõnul kõrvaldati poolaasta jooksul Saaremaal liiklusest kokku 107 joobes juhti, mis on 2015. aasta sama ajaga võrreldes 28 juhi võrra rohkem.

Justiitsministeeriumi statistika kohaselt tabas politsei esimesel poolaastal roolist 2781 joobes juhti, mis on 11% vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Kriminaaljoobes tabatud juhtide arv on viie varasema aastaga võrreldes tänavu kõige madalam.

“Iga joobes juht on liikluses palju,” sõnas Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar.

Antsaare sõnul toimus Saaremaal 2016. aasta esimesel kuuel kuul joobes juhi süül liiklusõnnetusi kokku neli, hukkus üks ja viga sai kuus inimest. 2015. aasta samal ajal oli õnnetuste arv sama, kuid vigastatuid oli seitse ja hukkunuid polnud.

Tänavu on kohus esimese kuue kuu jooksul konfiskeerinud sõiduauto ühelt mootorsõidukit purjuspäi juhtinud inimeselt. Antsaare sõnul ei olnud juhi varasemad karistused joobes juhtimise eest mõjutanud teda süütegude toimepanemisest loobuma.

Rainer Antsaar lisas, et väiksemas joobes juhtide põhjendused on enamasti liiga hea enesetunne ja oma joobeastme mittetajumine. “Kriminaaljoobes juhtidel on neid “pärleid” kindlasti palju,” sõnas Antsaar.

 

Print Friendly, PDF & Email