Kummivilistajad häirivad öörahu (65)

KUMMIVILISTAJAD: Driftijad panevad masinad igati proovile, tekitades elanikke häiriva kummide vilina saatel suuri suitsupilvi. ERAKOBU

KUMMIVILISTAJAD: Driftijad panevad masinad igati proovile, tekitades elanikke häiriva kummide vilina saatel suuri suitsupilvi.
ERAKOGU

Facebooki kommuunis Märgatud Saaremaal avaldas Kuressaare elanik meelepaha autodega kaaskodanike und ja rahu häirivate kummivilistajate üle.

Postitusest selgub, et kummivilistamine kordub pea iga öö, häirides inimeste und ja rahu. Süüdistatavate hulka kuulub näiteks hiljuti oksjonilt BMW tagasi ostnud noormees.

Driftijate põhiline tegevuspaik olevat linna ringteed, nende hulgas postitaja mainitud Tooma ring, aga kummikärsatajaid kohtab ka Marientalis ja teistel ringteedel.

Kummivilistajatena on tuvastatud mitmeid autosid, millest lõviosa on BMW-d. Kommetaaridest selgub, et üheks autojuhiks, kelle teguviis inimesi häirib, peetakse rohelise BMW omanikku Tauri Häidmat, kellest Saarte Hääl hiljuti kirjutas.

Tauri ostis juuli lõpus oksjonilt tagasi kunagi talle kuulunud ja hiljem roolijoodikult konfiskeeritud auto ning lubas selle üsna pea liiklusesse tagasi tuua. Kommentaatorid on rohelise BMW lisanud nende hulka, kes linnaliiklust ja inimesi häirivad.

Tauri ise kinnitas Saarte Häälele, et lisaks temale käib oma autosid proovile panemas veel hulk teisi autoomanikke ning tema ei näe selles mingit probleemi, kui ümberringi ei ole inimesi, keda selline tegevus ohustada võiks. “Autoga tegelemine on palju otstarbekam kui joomine, laaberdamine ja kaklemine,” leiab mees.

See, et autosid teedel proovile pannakse, ei olevat tema sõnul enam mingi uudis ning ühtedel on lihtsalt natuke lärmakamad autod kui teistel. Sõitmas ei käida ainult kesklinna jäävatel ringteedel, vaid ka pargis, endise piimakombinaadi juures ning võimsamate autodega ka Auriga ringil. Levinud on ka ringteedel kiirendamine. Kõige enam häirib linnakodanikke selline mürarikas tegutsemine hilisel kellaajal, mil kehtib öörahu. Mitmed leiavad, et see ei ole normaalne ning öisele kummivilinale tuleb lõpp teha.


Veel kummivilistajaid

  • Hõbedane BMW 525tds universaal
  • oranž kolmanda seeria vanem BMW sedaan
  • must BMW 530d sedaan
  • punane Ford Sierra
  • vanem hõbedane madal suure veljega Mercedes sedaan
  • BMW 318 must kupee

 

Print Friendly, PDF & Email