Uusma & Co lõid ehitusplatsil hubase miljöö

IMPROVISATSIOON: Hanna-Liisa Uusma, Vaiko Eplik, Jarek Kasar (seljaga) ja Jaan Pehk (tagaplaanil) Triigis musitseerimas.  MAANUS MASING

IMPROVISATSIOON: Hanna-Liisa Uusma, Vaiko Eplik, Jarek Kasar (seljaga) ja Jaan Pehk (tagaplaanil) Triigis musitseerimas.
MAANUS MASING

Reede õhtul toimus Triigi sadamas selle aasta esimene Triigi Filharmoonia kontsert, mis hoolimata vihmasest ilmast tõi sadamasse hulganisti rahvast üle terve Saaremaa. Nii ürituse korraldus, improvisatsiooniline programm kui ka koht ise andsid kontserdile meeldiva atmosfääri ja hea energia.

Kontserdikülastaja Kerttu Kopliste arvates oli üritusel hästi palju värskust ja energiat. “Sellistel klassikalisematel meloodilistel kontsertidel on suveõhtutel küll ja veel käidud ja ilmselt saab seda ka edaspidi teha, aga Chalice, Hannaliisa [Uusma], Vaiko [Eplik], Raul [Saaremets] ja Jaan [Pehk] pakkusid midagi hoopis teistsugust,” lisas ta. Kopliste sõnul sai kontserdil ka korralikult naerda ning hoolimata sombusest ilmast elas publik esinejatele kaasa.

Samuti kontserdil viibinud näitleja Henrik Kalmet ütles, et improvisatsioon laval on alati keeruline ning ta hindab esinejaid puhtalt juba sellest vaatenurgast. “Nii sõnaline kui ka muusikaline improvisatsioon on väga keeruline ja kunagi ei tea, kuhu see läheb,” sõnas ta.

Kalmet hindab väga esinejaid, kes julgevad end sellisesse olukorda panna. “Aga kui siis midagi sähvatab, siis selle väärtus on tunduvalt suurem,” hindas Kalmet improvisatsiooni tähtsust. Kontserdi toimumiskoht Triigi sadam jäi näitlejale silma juba eelmisel aastal ning on tema arvates fantastiline paik. Kalmet lisas, et koht ise on üks põhjus, miks ta kontserdile tuli. “Jube hea on siin esineda, sest siin olles on pool võitu koha näol juba olemas. Tuleb ainult ise natuke juurde panna,” lausus ta.

Näitleja Saaremaal viibimine ei olegi nii juhuslik. Nimelt on Henrik Kalmeti emapoolsed juured Saaremaal ning Kalmeti sõnul on lõpuks valmis saanud ka suvemaja, kus ta ajapikku rohkem viibida soovib.

Kontserdi üks korraldajatest ja reedeõhtune esineja Hannaliisa Uusma kinnitas samuti kontserdi kordaminekut. “Meil oli väga huvitav, meil oli väga lõbus ja hoolimata sellest, et me ei saanud üles kontserdihoone kaari, mida me lootsime, suutsime ehitusplatsil luua väga hubase miljöö,” rääkis Uusma. Samuti olid kontserdikorraldajad arvestanud ilmastikutingimustega ning peavarju pakkusid selleks otstarbeks püstitatud avarad telgid. Uusma hinnangul oli reedeõhtusel kontserdil umbes 300 külastajat, mis on tema sõnul väga suur arv.

Järgmine üritus Triigi sadamas tuleb juba 2. augustil, kui spetsiaalselt Triigi Filharmoonia jaoks kokkupandud kavaga astub üles Kinoteater koosseisus Henrik Kalmet, Märt Pius, Priit Pius ja Kaspar Velberg. Uusma sõnul loodab ta väga, et see üritus toimub juba Triigi Filharmoonia kontserdihoones.

 

Print Friendly, PDF & Email