STÜ ja töötukassa teevad edaspidi tihedat koostööd (1)

Koostööleppe allkirjastavad töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel ja Saaremaa tarbijate ühistu (STÜ) juhatuse esimees Kalle Koov.

Töötukassa Saaremaa osakonna juhataja Ave Reimaa-Lepiku sõnul on STÜ töötukassa usaldusväärne partner olnud juba aastast 2002.

Tööandja kasutab aktiivselt töötukassa iseteenindusportaali ja vahendab töökuulutusi töötukassa kodulehel.

Reimaa-Lepiku sõnutsi on STÜ osalenud töötukassa korraldatud teabepäevadel, töömessil, olnud valmis töötajaid välja õpetama töökohal, pakkuma tööpraktika teenust ka siis, kui puuduvad vabad ametikohad ning alati on antud ka asjatundlikku tagasisidet nii eelvaliku kandidaatide kui ka klientide kohta, kes teenustel osalevad.

Samuti on STÜ-l kogemus erivajadustega inimeste värbamisel. “Vajadusel pakutakse neile paindlikku töökorraldust ja ollakse valmis töötingimuste osas läbi rääkima,” märkis Reimaa-Lepik. Praegu on tema sõnul STÜ-s tööl üle 30 vähenenud töövõimega töötaja. STÜ on maakondlikult olulise tähtsusega tööandja, kelle juures töötab üle 400 töötaja.

Kuna tegemist on suure ettevõttega, siis vajatakse töötajaid aastaringselt üle maakonna. Ühistule kuulub kokku 24 toidu- ja esmatarbekauplust üle Saare- ja Muhumaa, samuti Pärnu Port Arturi Konsum.

Lisaks Kuressaares Saaremaa kaubamaja, Rehemäe E-ehituskeskus ja mööblisalong ning tootmistsehh.

Tööd pakutakse nii täis- kui ka osalise tööajaga müüjatele, komplekteerijatele, saaliteenindajatele, puhastusteenindajatele, kokkadele, abikokkadele, kondiitritele jt. Täna sõlmitav koostöölepe on töötukassa jaoks Saaremaal esimene sellekohane koostöölepe tööandjaga ning arvult kahekümne neljas kogu Eestis.

Koostöölepete sõlmimist alustas töötukassa 2012. aastal ja eesmärk on jõuda koostöölepeteni kõigi põhivaldkondade suurte ettevõtetega.

 

Print Friendly, PDF & Email