KG vastne vilistlane jätkab õpinguid Hiinas

VAATAB TULEVIKKU: “Minu tulevased õpingud ei pea ilmtingimata olema seotud Hiina või siis orientalistikaga laiemalt. Vaatame, mida tulevik toob,” ütleb Maria Pihlas õpingute kohta pärast semestrit Hiina ülikoolis. ERAKOGU

VAATAB TULEVIKKU: “Minu tulevased õpingud ei pea ilmtingimata olema seotud Hiina või siis orientalistikaga laiemalt. Vaatame, mida tulevik toob,” ütleb Maria Pihlas õpingute kohta pärast semestrit Hiina ülikoolis.
ERAKOGU

Kuressaare gümnaasiumi sel aastal lõpetanud Maria Pihlas jätkab septembris õpinguid Hiinas Shanghai rahandus- ja majandusülikoolis.

Möödunud aasta detsembris kirjutas Saarte Hääl, et Kuressaare gümnaasiumi abiturient Maria Pihlas pälvis eduka esinemise eest rahvusvahelisel hiina keele ja kultuuri tundmise konkursil stipendiumi pool aastat kestvateks ülikooliõpinguteks Hiinas. Toona jäi veel selgusetuks, millises kõrgkoolis ta õppima asub.

“Kui dokumente täitsin, siis panin valikutesse kirja ka oma eelistused,” ütles Maria Pihlas Saarte Häälele. “Minu esimene valik oli Shanghais asuv rahandus- ja majandusülikool (Shanghai University of Finance and Economics) ja just seal ma ühe semestri õpingi.”

Maria sõnul lähtus ta valiku tegemisel paljuski oma endiste õpetajate soovitustest. “Ehkki kooli ametlikus nimes on sõnad “rahandus” ja “majandus”, siis nii palju kui mina dokumente lugenud olen, neid aineid ma seal eriti tudeerima ei hakka,” märkis ta.  “Mina olen Shanghais eelkõige keeleõpilane ja minu esmane ülesanne on täiendada end hiina keele alal ning tutvuda hiina kirjanduse, tantsu ja kultuuriga laiemalt. Minu andmetel on just selles kõrgkoolis palju tudengeid välismaalt.” Iseloomustades oma praegust hiina keele valdamise taset, jäi Maria Pihlas tagasihoidlikuks. “Ütleme, et väikese pingutusega tulen ikka vestlusega toime. Mitut hieroglüüfi ma tean, seda ei oska kohe paugupealt öelda. Eks gümnaasiumis sai neid üksjagu õpitud.”

Küsimusele, mis saab pärast õpinguid Hiinas, ei osanud Maria eile veel täpset vastust anda.  “Eks elu näita. Aasta esimesel poolel lähen ehk kuskile tööle, kuid järgmisel õppeaastal astun kindlasti ülikooli,” ütles ta.

 

Print Friendly, PDF & Email