Ehitusplatsidel tuvastati kümneid rikkumisi (4)

Tööinspektsioon kontrollis mais Saaremaal 11 ehitusplatsi, avastati 30 rikkumist, millest 23 osas tehti ettekirjutus.

Tööinspektsiooni meedianõunik Kristel Abel tõi näiteks Kuressaare linnas Tallinna tn 22 ehitusplatsi, kus paigaldatud tellingud ei olnud piisavalt kinnitatud, mistõttu need kukkusid linna peatänavale. Väärteomenetlus algatati Arens Ehitustööd OÜ töötaja vastu, kellele määrati rahatrahv 25 päevapalga ulatuses ehk 100 eurot.

Kuressaare linnas Ida 37 viilkatusega maja katusetööl ei kasutanud aga kolm töötajat ankurdatud turvaköiega turvarakmeid, mis on ette nähtud kukkumisohu vältimiseks. Katusel puudusid piirded, töötajad ei kandnud kaitsekiivrit ning neil oli oht katuselt alla kukkuda. Väärteomenetlus algatati Pihla Grupp OÜ töötaja vastu, kellele määrati samuti rahatrahv 25 päevapalga ulatuses ehk 100 eurot. Kokku kontrollis tööinspektsioon mais 139 ehitusplatsi üle Eesti. Tuvastati 540 rikkumist, töö peatati 23 ehitusobjektil ning keelustati 18 töövahendi kasutamine.

Print Friendly, PDF & Email