Saarlased võitsid Eesti kergejõustiku MV-l medaleid

Tallinnas Kadrioru staadionil toimunud Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel pälvis jooksja Andi Noot kulla ja hõbeda, Genro Paas vasaraheites hõbeda ja Maarja Helm kettaheites pronksmedali.

Meeste 1500 m jooksu võitja selgus viimasel 200 meetril, kui klubikaaslased Andi Noot ja Kaur Kivistik omavahel konkureerides asjad klaariks tegid, vahendas Jooksuportaal.

200 meetrit enne lõppu Noot kiirendas ja Kivistik võttis kohe järele ja üritas Nooda kõrvale jõuda, ent see tal ei õnnestunud. “500 meetrit enne lõppu võttis Kaur hoo täitsa maha. Jäime teineteist passima. Nii kui 200 meetrit lõpuni jäi, panin täiega lõpuni. Selja taha enam ei vaadanud,” ütles ajaga 3.51,24 1500 m tiitlit kaitsnud Andi Noot Jooksuportaalile.

Järgmisel päeval võitis Noot teise medali, kui jooksis end 800 meetris hõbedale. Jooksu võitis tihedas finišiheitluses Raimond Valler ajaga 1.50,44. Andi Noot sai kirja 1.50,92 ja Rivar Tipp 1.51,28.

“Parim mees võitis ja spordis nii asjad käivadki. Nüüd vaatame, mis arstitädid mulle räägivad ja kuidas refluksiprobleemi lahendada, et sügisel terve puhanud poisina veel kord alustada hooaja ettevalmistust. Järgmine aasta tahaks ikka Euroopa eliiti sisse murda,” lisas Noot.

Meeste vasaraheite esikolmiku moodustasid Mart Olman 63.14, Genro Paas 62.19 ja Georg Kaspar Räni 58.19-ga. “Eesmärk oli ikka kuldmedal, aga meeter jäi puudu,” tunnistas Genro Paas. “Kahjuks ei ole jõudnud veel piisavalt treenida, sest sain alles maikuus hakata tõsisemalt heitma. Samas olen tulemusega rahul, sest see on minu Eesti meistrivõistluste parim tulemus. Kui terve püsin, siis püüan ikka edasi teha, noored veel nii head ei ole, et peale suruksid,” lisas ta.

Naiste kettaheites sai kuldmedali Kätlin Tõllasson 48.82-ga, teine oli Anu Teesaar 47.64 ja kolmas Maarja Helm 43.23-ga. “Medal on medal,” tõdes Maarja Helm. Ta lisas: “Teadsin, et minu ja Piirimäe vahel tuleb
duell. Õnneks oli vanajumal saarlane. Kahe esimese peale poleks täna hammas hakanud.” Konkurent Kätlin Piirimäe tulemus oli viimasel katsel heidetud 43.01. Helmi sõnul tema tulemus talle põhjust rahuloluks kindlasti ei pakkunud. “Füüsiline vorm on hetkel elu parim,” tunnistas ta ja lisas, et võistleb sel hooaajal kindlasti veel.

Naiste kõrgushüppes sai Teele Treiel 1.65-ga 4. koha, meeste kuulitõukes oli Genro Paas tulemusega 15.93 kuues. Kõrgushüppes oli Risto Lillemets 1.95-ga kuues ja 110 m tõkkejooksus samuti kuues tulemusega 15,01. Ka 400 m tõkkejooksus tuli Lillemets ajaga 55,89 kuuendaks. Rauno Liitmäe tuli teivashüppes tulemusega 4.40 kaheksandaks.

 

Print Friendly, PDF & Email