JUHTKIRI: Tuurid peal

Kuressaare linnavalitsus peab täna otsustama, kas annab avaliku ürituse loa augustikuuks linna saabuda plaanivale Tivoli tuurile. See on aga sel korral kaunis ebameeldiv ülesanne, kuna kodanikelt on laekunud pöördumine, mille sisu on lühidalt kokku võttes selline: palun mitte meie akende all ja tagahoovis.

Jutt käib Selveri vastas asuvast hoonestamata kinnistust otse Ida-Niidu elurajooni majade kõrval. Tuuri korraldaja Lauri Viikna ütleb, et möödunud aastal peatus lõbustuspark samal kohal ja temani ei ole jõudnud ühtki kaebust ei müra, prahistamise või mõne muu probleemi kohta, mis võiks olla põhjuseks, miks atraktsioone ei võiks ka tänavu seal püsti panna.

Ka eilses Kadi raadio “Keskpäeva” saates rõhutas Viikna, et linnavalitsus ei saa renditud eramaale kavandatud üritusele luba andmata jätta.

Samas ei jätnud ta ütlemata, et kui Tivolit ikka ei taheta, siis ei pea see ka tulema. Sõit on nagunii kallis ja üleüldse, on teisi n-ö häid linnu, kuhu minna. Staadioni kõrval asuv suisa Tivoli nime saanud plats on aga “põllupealne”, kuhu inimesed ei tule, sest Tivoli on muutunud, inimeste jaoks on tegu impulssostuga, mida tuleb neile müüa kaubanduskeskuste juures. Tuuri korraldajat saab siinkohal lohutada rahvatarkusega, et hea ja tarviline kaup leiab alati ostja.

Print Friendly, PDF & Email