Ida-Niidu asukad ei taha tivolit enda akende alla (9)

34 Ida-Niidu elanikku andis allkirja Kuressaare linnavalitsusele saadetud pöördumisele, milles palutakse lõbustuspargile leida teine asukoht.

Kava järgi peaks Tivoli tuur Kuressaares olema 18.–28. augustil Saare Selverist üle tee. Samas paigas oli tivoli ka möödunud aastal. Ida-Niidu elanikud aga leiavad, et lõbustuspargi tegutsemine kortermajade vahel ei ole normaalne nähe. “Atraktsioonide paiknemine kortermajade vahetus läheduses on häiriv, rikkudes majaelanike kodurahu,” selgitatakse pöördumises. Lisaks on välja toodud, et lõbustuspark toob kaasa lakkamatu külastajate sagimise, õuealade täisparkimise ja risustamise, mis seisneb suitsetamises ja urineerimises. Kurdetakse ka müra üle. “Samuti ei ole vähetähtis turvalisuse aspekt – rohkem kui nädala jagu majade vahel liikuv võõras inimmass muudab kohalikud elanikud ärevaks,» tuuakse välja viimase punktina.

Tivoli tuuri peakorraldaja Lauri Viikna ütles Kadi raadio “Keskpäeva” saates, et Tivoli tuuri on tehtud 20 aastat üle terve Eesti ja niisuguseid pöördumisi on linnavalitsustele saadetud peaaegu kõikides linnades, mida tuur on külastanud. “See sõltub linnavalitsuse valulävest või saabuvatest valimistest või veel mitmest tegurist, kuidas sellele reageeritakse,” leidis Viikna.

Pöördumise kohta ütles tuuri korraldaja, et eelmisel aastal keegi nende poole probleemidega pöördunud ei ole. “Meile ei ole laekunud mitte ühtegi pretensiooni,” kinnitas ta, viidates, et seetõttu on praegu tekkinud olukord mõnevõrra ootamatu.

Erinevalt pöördumise esitajatest leiab Viikna, et lõbustuspark peabki asuma elurajoonis, mõne kaubanduskeskuse lähedal. “Me ainult elurajoonis paiknemegi,” märkis ta ja tõi näiteid mitmest linnast, kus samuti asutakse kortermajadest vaid mõnekümne meetri kaugusel. Viikna selgitas, et lõbustusparki minek on tihtipeale justkui impulssost ja seetõttu soovibki Tivoli olla inimeste läheduses. Kui Tivoli peaks kolima põllu peale, lossi taha, kus praktiliselt keegi ei käi, oleks juba mõttekam üldse mitte Saaremaale tulla, selgitas tuuri korraldaja.

Viikna seadis kahtluse alla ka väite, et Tivoli külastajad suitsetamise või urineerimise eesmärgil spetsiaalselt kortermajade vahele oleksid läinud. “Meil olid regulaarselt puhastatud välikäimlad,” märkis ta. Samuti kinnitas Viikna, et müratase ei läinud ega läheks ka sel korral üle normi ja et avatud ollakse kuni kella 11-ni.

“Ei ole mina tahtnud kellelegi kurja teha, pahandust majja tuua ega tüli tekitada. Kui pole oodatud, siis me ei tule,” lisas Viikna, viidates, et neil oleks linnasid, kuhu minna, teisigi. Ta märkis siiski, et möödunud aastal meeldis Tivoli korraldajatele ja töötajatele Saaremaal väga.

Linnavalitsus arutab avaliku ürituse loa andmist Tivoli tuurile tänasel istungil.

 

Print Friendly, PDF & Email