Saaremaa teater väisas Leedut (1)

LEEDUS: Merike Meriloo mustlasnaise Natka ja Leelo Laus Näsnäruda perenaise Mari rollis. Foto: ERAKOGU

LEEDUS: Merike Meriloo mustlasnaise Natka ja Leelo Laus Näsnäruda perenaise Mari rollis.
Foto: ERAKOGU

Saaremaa teater etendas möödunud reede õhtul Leedus Taujėnai linnas toimunud harrastusteatrite festivalil Hugo Raudsepa ja Väino Uibo “Vedelvorsti”.

Kutse festivalile laekus Saaremaa teatri jaoks küllaltki ootamatult. MTÜ Saaremaa Teater juhatuse esimees Elli Tänavots ütles, et kohapeal ka uuriti korraldajatelt, kuidas neid ikkagi üles leiti. “Internet, internet, internet,” kõlas vastuseks, meenutas Tänavots. Ta lisas, et kaks aastat on koostööd tehtud Piletilevi ja Piletimaailmaga ning seetõttu on Saaremaa teatri nimi hakanud ka rohkem tuntust koguma.

Leetu saadeti esialgu videod kahest lavastusest – “Millal küll Kalev koju jõuab” ja “Vedelvorst”, võõrustajad eelistasid  viimast.   “Lootsimegi, et valik langeb “Vedelvorstile”, kuna selle sisu on neil kergem haarata,” märkis Tänavots ja lisas, et Väino Uibo lavastatud “Vedelvorstis” on ju ka rahvatantsu. “Seal on kõik selline sees, mis aitab paremini tutvustada Saaremaad,” lausus Tänavots.

Kuigi etendust õnnistas oma kohalolekuga tugev vihmasadu, oli publikut Tänavotsa sõnul üsna palju. Etendusest aitas leedukatel aru saada sisukokkuvõte. Vaatemängu keeleks oli ikka eesti keel. “Seda nad soovisid, et me ikka eesti keeles mängiks,” märkis Tänavots.

Möödunud aasta juunis esietendunud “Vedelvorsti” saab Saaremaal taas näha 19. ja 20. juulil Vikil Mihkli talumuuseumis.

Järgmine välisreis ootab Saaremaa teatrit ees oktoobrikuus, sõidetakse Fääri saartel toimuvale festivalile.

Print Friendly, PDF & Email