Mai Agan pälvis 50 000 rootsi krooni suuruse stipendiumi

Pilt: ERAKOGU

Pilt: ERAKOGU

Saaremaalt pärit basskitarrist ja helilooja Mai Agan pälvis 50 000 rootsi krooni (umbes 5265 eurot) suuruse Alice Babsi nimelise jazzistipendiumi.

Alice Babsi nimelist stipendiumit andis Rootsi Kuninglik Muusikaakadeemia ja Alice’i tütred Titti ning Lilleba välja 13. korda. Antud akadeemia põhiülesanne on edendada muusikateadust ja -haridust ning muusikakultuuri. Alice Babs (1924-2014) oli tunnustatud rootsi laulja ja näitleja.

Auhinna väljaandjate hinnangul on Mai Agan tänu oma talendile ja pühendumusele ennast kehtestanud lugupeetud muusikuna, kelle muusika on tulvil uuenduslikku väljenduslaadi. 1988. aastal sündinud Mai Agan lõpetas 2014. aastal Stockholmis muusikaakadeemia bakalaureuseõppe ning jätkab õpinguid magistriprogrammis.

Saarte Häälele ütles Mai Agan, et Alice Babsi nimelise jazziauhinna laureaadiks olemine on tema jaoks suur au. “Eriti veel seetõttu, et ma ei ole rootslane, vaid eestlane ja saarlane ka veel pealekauba,” lisas Agan. Muusiku sõnul on tegemist ühe tähtsama auhinnaga Rootsi muusikamaastikul.

Kultuuritoimetus

 

Print Friendly, PDF & Email