Praamijärjekord: Kukrite kontsert ja pöörane juht (VIDEO)

ÄÄRMUSEST ÄÄRMUSENI: kui üks mees üritas autoga läbi sadamatöötaja laevale trügida (vasakul), siis Kukerpilli mehed lõid sadamas hoopis laulu lahti (paremal). Foto: Delfi TV

ÄÄRMUSEST ÄÄRMUSENI: kui üks mees üritas autoga läbi sadamatöötaja laevale trügida (vasakul), siis Kukerpilli mehed lõid sadamas hoopis laulu lahti (paremal).
Foto: FB / Saaremaa Praamijärts

Parvlaev Ionase rike tõi Kuivastusse pühapäeva õhtul tavalisest pikemad järjekorrad. Kõik soovijad said üle väina, kuid järjekorras juhtus nii mõndagi.

Kuivastu sadamas toimus pühapäeval vahejuhtum, kus kärsitu autojuht ei soovinud oodata järjekorras ning sõitis otse piletikassa juurde. Järjekorda vahele trüginuna eiras ta reguleerija märguannet ning sõitis talle sõna otseses mõttes otsa. Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin ütles, et vahejuhtumil kutsuti kohale ka politsei ning firma seisab oma töötaja eest. Kuressaare politseijaoskonna patrulltalituse juht Matis Sikk ütles, et alustatud on väärteomenetlust.

“Avalikus kohas toime pandud tegu, mis riivab väga paljude inimeste õiglustunnet, ei saa jääda tähelepanuta,” ütles Sikk. Tema sõnul õnneks tihti selliseid vahejuhtumeid ette ei tule.

Meeldivama poole pealt andis sadamas näiteks spontaanse kontserdi ansambel Kukerpillid, kellel eelmisel päeval oli esinemine Mõntus kalurite päeval. “Ionas oli jälle lähetuses,” nentis ansambli liige Toomas Kõrvits, kelle sõnul pidid pillimehed sadamas ootama umbes tund aega. “Kontserdi-soe oli veel sees,” põhjendas ta improviseeritud ülesastumist, mille käigus mängiti-lauldi maha kümmekond lugu. “Aga ega see pole esimene ja viimane kord. 45 aasta jooksul on ootamisi olnud küllaga ja neid spontaanseid etteasteid samuti,” sõnas Kõrvits. Ta lisas, et ootamine polnud kindlasti meeldiv, kuid see ansamblit saarest eemale ei peleta ja  Saaremaal ollakse tagasi juba augustikuus.

Järjekorrad sadamas tekkisid seoses parvlaev Ionase elektrisüsteemi rikkega. Saaremaa Laevakompanii tegevjuht Tõnis Rihvk ütles Kadi raadio saates “Keskpäevatund”, et Ionasega on probleeme.

“Oleme pöördunud masinate ja elektroonika valmistaja poole Itaalias, kelle esindaja saabub täna,” märkis Rihvk ja avaldas lootust, et nädala lõpus on laev taas liinil ning ta sõidab edukalt hooaja lõpuni, kui mitte kauem.

“Ionas on hea laev ja saab veel paremaks, kui suudame ta korda teha,” oli Rihvk optimistlik.

“Sõidukid, mis jõudsid kell 15 Kuivastu sadama kassasse, olid enamasti üldjärjekorras oodanud 2 tundi. Sõidukid, mis jõudsid Kuivastu sadamasse kell 19-20 ajal, olid üldjärjekorras kuni 4 tundi,” rääkis Anu Hiiuväin.

Parvlaev Mercandia sõitis pühapäeval vabagraafiku alusel, mis võimaldas teha  kiiremaid ringe. Parvlaev Hiiumaa sõitis vastavalt graafikule. Mõlemad parvlaevad sõitsid Hiiuväina sõnul kuni südaööni.

Hiiuväin ütles, et ootama peavad vaid üldjärjekorra sõidukid. “E-piletiga sõidukid, mida on igal väljumisel üle poole sõitjatest, pääsevad oma õigele reisile ilma järjekorras ootamata,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email