Teadlased tegid kindlaks kõige võikama värvi

KAS VÕIKAIM? Just seda rohekaspruuni värvitooni koodiga Pantone 448C kavatsevad paljude riikide valitsused tulevikus kasutada suitsupakkide kujundamisel. Väidetavalt aitavat see tõhusalt võidelda suitsetamise pahega. Foto: Dailymail.co uk

KAS VÕIKAIM? Just seda rohekaspruuni värvitooni koodiga Pantone 448C kavatsevad paljude riikide valitsused tulevikus kasutada suitsupakkide kujundamisel. Väidetavalt aitavat see tõhusalt võidelda suitsetamise pahega.
Foto: Dailymail.co uk

Austraalia teadlased viisid läbi uurimise, et selgitada välja, milline värv on inimeste arvates kõige võikam.

Ekspertide rühm kulutas enam kui kuus kuud, et selgitada välja kõige vastikum värv. Uurimistöö ajal jälgisid psühholoogid inimeste reageeringut erinevatele värvitoonidele. Selgus, et võikaima tiitli pälvis värv koodiga Pantone 448C. Sellise värvikoodi taga peitub rohekaspruuni värvi üks alatoone. Sõjaväes kasutatakse seda värvitooni üpris sageli maskeeringutes.

Loe edasi laupäevasest Saarte Häälest

 

Print Friendly, PDF & Email