Kauplused röövivad turult kliendid

RAHVAST VÄHE: Agnes Peucker kurdab, et poekaup meelitab turulkäijad ära. Foto: MAANUS MASING

RAHVAST VÄHE: Agnes Peucker kurdab, et poekaup meelitab turulkäijad ära.
Foto: MAANUS MASING

Kuressaare turu kõige populaarsemaks kaubaks on vaarikad, ent peagi hakkavad neile konkurentsi pakkuma ka mustikad.

Alanud suvehooaeg pakub lisaks tavapärastele kudumitele, riietele, ehetele ja puitnikerdustele ka kohalikke aia- ja metsasaadusi.

Turumüüja Agnes Peuckeri eest letilt võib leida lisaks vaarikatele ka suvikõrvitsat, kartulit, porgandit, kurki ja lilletaimi, kuid müüja sõnul müük turul üldiselt väga hästi ei edene. “Rahvast on ikka vähe,” lausub ta. “Turule pakuvad konkurentsi ju poed, kus müüakse sama kaupa.”

Kõige suurem hitt turul on maasikad, kuid nende aeg on peagi lõppemas ning siis võtavad koha üle vaarikad. Vaarikatopsi hinnaks on Peuckeri letil 2.50 eurot, kartuli kilohinnaks 2 eurot. Kliente on võrreldes eelmise aastaga pigem vähem. Peuckeri letitagune naaber müüb juba varajasi kukeseeni.

Noormehed Egert ja Cris, kes olid eile esimest päeva Kuressaare turul tööl,  leiavad, et rahvast turul käib ja kaupa ostetakse, kuigi alati võiks ju kliente rohkem olla. Nende arvates on kõige suurem müügihitt murel Kadastiku õunaaiast.

Noormehed müüvad Kadastiku õunaaia õunamahla, mis segatud kas pirni-, kõrvitsa- või porgandimahlaga ja mida on võimalik ka kohapeal degusteerida. Poole kilo murelite eest küsivad  poisid  2.50 eurot, täpselt sama raha eest saab kätte ka pudeli õunamahla. Poiste sõnul tulevad nad turule kindlasti veel müüma.

 

Print Friendly, PDF & Email