Ka Saaremaa avatud talud ootavad vabatahtlikke (1)

24. juulil toimuval üle-eestilisel avatud talude päeval saab esmakordselt osaleda ka vabatahtlikuna. Kokku oodatakse avatud talude päevale appi enam kui 120 vabatahtlikku.

“42 avatud talu ja põllumajandustootmist pakuvad tänavu esmakordselt võimalust osaleda avatud talude päeval vabatahtlikuna. See on ainulaadne võimalus tutvuda Eesti põllumajandusega päris lähedalt ja lüüa kaasa aasta ühel suurimal põllumajandus- ning maaelusündmusel,” ütles maaeluministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Kristo Mäe.

Kõige enam vabatahtlikke otsitakse Tartumaale (27), Harjumaale (24), Raplamaale (10), Viljandimaale (10) ja Järvamaale (9). Pärnumaale otsitakse 8, Saaremaale 8, Põlvamaale 7, Valgamaale 6, Ida-Virumaale 5, Lääne-Virumaale 5, Läänemaale 4 ja Jõgevamaale ühte vabatahtlikku.

Vabatahtlikke ootavate talude ning põllumajandustootmiste nimekirja ja kontaktid leiab avatud talude veebilehelt http://avatudtalud.ee/#vabatahtlikud. Soovi korral tuleb võtta tootjaga otse ühendust.

Saaremaalt soovivad vabatahtlikke appi järgmised ettevõtted: Mustjala Mustard OÜ (sinepi, tšatni ja tšillitoote valmistamine), Mustjala vald GoodKaarma Seebikoda ja Aiakohvik (ökoseepide talutööstus, kingipood ja aiakohvik), Lääne-Saare vald Ranso talu (lihaveisekasvatus), Pihtla vald Ideafarm/Kuninguste talupood (äädika ja siirupitööstuse esinduskauplus ja kohvik), Orissaare vald. Lisaks osalevad avatud talude päeval veel järgmised Saare maakonna ettevõtted: Koplimäe mahetalu, Orbu talu, Tihuse hobuturismi talu, Popi talu, Rautsi talu (OÜ SaiTklaP), Andruse mahe- ja turismitalu,  Metsa Johani talu, Aadama mahetalu, Riido ökotalu, Saksa talu pood, Uustla ökotalu.

Teisel üle-eestiline avatud talude päeval osaleb kokku üle 230 talu ja põllumajandustootmise. Külastajad saavad näha nii suuri farme kui ka väiksemaid talusid, kaasaegset põllumajandustehnikat ja väiketööstusi, erinevaid loomi ja taimi. Kohapeal saab maitsta ehedat talutoitu ja osta kaasa kohalikke tooteid.

2016. aasta avatud talude päeva korraldavad maaeluministeerium, maamajanduse infokeskus, Eesti põllumeeste keskliit ja Eestimaa talupidajate keskliit. Üle-eestilise avatud talude päeva algatus sündis koostöös maaeluministeeriumi, maamajanduse infokeskuse ja Järvamaa avatud talude eestvedajatega.

2017. aasta juulis toimunud esimesel üle-eestilisel avatud talude päeval avas külastajatele oma väravad 147 talu ja põllumajandustootmist ning kokku tehti nendesse ligi 45 000 külastust.

 

Print Friendly, PDF & Email