Kirjandusklubi poolaasta

Jaanikud kustunud, sõnajalaõied leitud, maasikahooaeg kestab – aeg meenutada möödunut.

Kõigil meil on oma lapsepõlve raamatukogemus ja mis on lasteraamatus väga tähtsal kohal – illustratsioon. Seega uuris Inge raamatuillustreerimise ajalugu ja andis sellest ülevaate. Kõigi lemmikuks osutus Siima Škop Lumivalgekese ja Pöial-Liisiga.

Veebruaris … Enam me ei mõistnud nalja,/ karmilt käsu andsime:/ „Sulesepad, kapist välja!“/ Kunst ju kuulub rahvale! … (Inge). Kui ise ei luuletanud või muud kirjutanud, loeti ette teiste kirjapandut. Õhtu osutus lõbusaks ja oli, mida kuulata. Kuna Reine näitas ka slaide, tundus, nagu oleksime ise seiklustes osalenud.

Reisijuttu jätkus ka aprilli, kui külla tuli Marko Kaldur, kaasas Valge Tähekiir. Kaldurilt on ilmunud mitmed raamatud: “Avastades Eestimaad”, “Aasta ringi Eestis ringi”, “Reis ümber Eestimaa”, “Valge Tähekiire seiklused” jt. Selle külaskäiguga tutvustas ta oma uut raamatut “Salapärane Eesti”. Samuti on ta tuntust kogunud 4×4 Siberi ja Kaukaasia maasturi-ekspeditsioonidelt teleri kaudu.

Maikuus kogus Inge materjali Tarandite, Aimlate, Viidingute elu ja loomingu kohta, kõik nad on omavahel sugulased-hõimlased. Väga suure ja mahuka eeltöö tulemusena valmis põnev ja teadmisi rikastav ettekanne.

Juuni algul korraldasime väljasõidu Kaarma-maile. Mõningad märksõnad sellest reisist: Tehvena värav (taaskasutus), Saksa talupood Kiratsis, GoodKaarma seebid, Kaarma raamatukogu ja külade muuseum, Eikla klubi, Sarapiku talu lambavillatooted, Oskar ja Rudolf Kallase sünnikodu, Kaarma Dolokivi, Kaarmise järv, mis päevi hiljem maa alla vajus, Anijalas Hollandi tuulik ja Randveres tööõppekeskus. Suvel puhkame, kogume energiat ja sügisel alustame uut hooaega. Kui kellelgi tekkis huvi meie tegemiste vastu, siis olete alati oodatud osalema. Seniks ilusat ja elamusterikast suve ka raamatutega.

Sirje Tarvis, Orissaare raamatukogu

Print Friendly, PDF & Email