Laimjala keeras Ida-Saaremaa vallale selja (7)

Laimjala vallavolikogu otsustas lõpetada läbirääkimised Leisi, Orissaare, Pöide ja Valjala vallaga Ida-Saaremaa omavalistuse loomise teemal.

“Otsustasime selle seisukoha kohe praegu kindlalt välja öelda, et mitte teistele osapooltele hiljem pettumust valmistada,” ütles Laimjala vallavanem Vilmar Rei, kelle sõnul on Laimjalas võetud uuesti lauale ühtse Saaremaa leping.

Rei hinnangul on Kuressaare eestvedamisel tehtud ühe omavalitsuse loomise ettevalmistamisel ära suur töö ning mõistlik on selles suunas edasi üritada. Palju pingeid võttis Rei sõnul maha lepinguprojekti lisatud lubadus tagada Kuressaare  kõrval teenuste kättesaadavus ka Orissaares.

Samamoodi on projektis lahti kirjutatud teede hooldussummade kasutamine. “Lepingu eelnõuga on väga palju edasi mindud, see on muutunud läbinähtavamaks ning paistab nüüd meie jaoks loogilisem kui Ida-Saaremaa vald,” lausus Rei.

Rei sõnul tulnuks Ida-Saaremaa vallaga liitumine Laimjala puhul kõne alla juhul, kui sellesse oleks kuulunud ka Muhu vald.

Orissaare vallavolikogu esimees Marili Niits ütles, et Laimjala valla otsus toob Ida-Saaremaa valla moodustamisprotsessi kaasa väga suure muutuse. “Täna vastu võtta plaanitud Ida-Saaremaa ühtse omavalitsuse juhtimisstruktuuri puudutavad otsused jäävad nüüd tegemata,” viitas ta eile õhtuks kokku kutsutud viie valla volitatud isikute koosoleku päevakorra eeldatavale ümbervaatamisele.

Samas on Niitsi sõnul hea, et Laimjala oma plaane kauem vaka all ei hoidnud. “Nüüd saab paljud asjad kohe teise pilguga üle vaadata,” lausus ta.

 

Print Friendly, PDF & Email