Linn vaidlustab ehitushanke peatamise

Kuressaare linnavalitsus esitab täna ringkonnakohtule määruskaebuse halduskohtu otsusele, millega  see peatas Tallinna tänava rekonstrueerimise hankemenetluse 30 päevaks.

Linn taotleb ringkonnakohtult omakorda esmast õiguskaitset, mille osas loodetakse otsus saada juba tuleva nädala teises pooles.

Kuressaare abilinnapea Mart Mäeker ütles Saarte Häälele, et ringkonnakohtu positiivse otsuse korral saab projektiga jätkata ja ehituslepingu sõlmida, kuigi kohtuvaidlused jätkuvad. Kui aga otsus on negatiivne, siis tuleb oodata halduskohtu seisukohta, milleks võib kuluda 45 päeva.

Tallinna tänava ümber-ehituse alustamine jäi venima pärast seda, kui ehitushankel kvalifitseerimata jäetud firmad Altos Teed OÜ ja OÜ Üle pöördusid esmalt riigihangete vaidlustuskomisjoni ja sealt õigust saamata halduskohtusse, mis hankemenetluse sel esmaspäeval esmase õiguskaitse korras 30 päevaks peatas.

Mäeker kinnitas, et linnavalitsus tegeleb peatänava ümberehitusprojektiga edasi sellises tempos, nagu suudab. “Kui kogu aeg arvestada seda, mis kellelegi meeldib või mitte, siis ei saaks mitte midagi tehtud või kaotaksime kvaliteedis. Ettenägematuid probleeme võib alati ette tulla,” nentis ta. Mäeker tõi näiteks eelseisva kesklinna rekonstrueerimise projekti, mille raames on ehitustööde alustamise aeg täna planeeritud 2017. aasta augusti teise poolde. “Võib-olla lükkub see täna teadmata asjaoludel 2018. aastasse. Me peame olema kogu aeg valmis ootamatusteks ja mingiteks graafikumuutusteks, samas peab tööde toimumise protsess olema pidev.

Print Friendly, PDF & Email