Salme laenab 300 000 eurot (2)

VANAD KIVID VÄLJA: Eile pärastlõunal oli Otto-Triinu lammutamas Mairo Nahkur. Seda selleks, et lasteaed saaks praegusest kenamaks renoveeritud. MAANUS MASING

VANAD KIVID VÄLJA: Eile pärastlõunal oli Otto-Triinu lammutamas Mairo Nahkur. Seda selleks, et lasteaed saaks praegusest kenamaks renoveeritud.
MAANUS MASING

Salme vallavolikogus oli sel nädalal arutusel investeerimislaenu taotlemine – ühtekokku kuni 300 000 eurot. Teha on selle eest plaanis nii mõndagi.

Volikogu esimees Andrus Raun ütles Saarte Häälele, et Salme vallavalitsus küsis kolmest pangast pakkumust investeerimislaenule. Tema sõnul otsustas volikogu jätkata SEB panga teenustega ja taotleda Mändjala-Tehumardi kergliiklustee rajamise, Salme lasteaia rekonstrueerimise ja valla teede immutuskatete ehituse eesmärgil investeerimislaenu kuni 300 000 eurot tähtajaga kuni kümneks aastaks.

Salme Otto-Triinu lasteaia rekonstrueerimisega tehti selle nädala alguses igatahes ots lahti ja eilegi käis objektil kibe töö. Salme vallavanema Kalmer Poopuu sõnul on esmajoones käimas lammutustööd, et seejärel saaks alustada mahavõetu kenama ja kaasaegsema maja ülesehitamist.

Vallavanema sõnul on laenuvõtt lasteaia remondiga seotud sedapidi, et kui esialgse plaani kohaselt pidi remonti tehtama kahel aastal ehk kahes järgus, siis tänu laenule saab asjaga kiiremini ühele poole. “Teeme kõik tööd ära ühekorraga,” kinnitas ta.

Pankadest asuti laenupakkumusi küsima juba läinud aasta lõpul. 1967. aastal Sõrve sovhoosi lastepäevakoduna asutatud Salme lasteaed läbis põhjaliku kapitaalremondi 1996. aastal, mil lisandus ka katusekorrus ja avanes võimalus avada kolmas rühm. Praegune Salme lasteaed Otto-Triin teenindab eelisjärjekorras oma valla territooriumil elavaid lapsi. Lasteaia kolmes vanuserühmas käib veidi alla poolesaja lapse ja seal töötab 11 inimest.

Salme pole ainus vald, kes on otsustanud investeeringuteks pangalaenu võtta. Alles juuni keskel kirjutas Saarte Hääl, et laenu võtavad ka Pihtla ja Mustjala vald. Pihtla vallavolikogu otsustas võtta näiteks 175 000 eurot laenu, millega rahastatakse Pihtla kooli juurdeehitust ja valla teede mustkatte alla viimist.

Mustjala laenab aga 300 000 eurot rahvamaja kordategemise tarvis. Eilses lehes tõdes ka Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam, et neilgi tuleb oma hooldekodu laiendamisse kaasata laenuraha. Laenusumma suurusest oli tema sõnul aga enne hanke läbiviimist vara rääkida.

Print Friendly, PDF & Email