REPLIIK: Eestlased on bürokraadid (13)

Rain Lõhmuse arvamusavaldus (“Euroopa Liit on surnult sündinud”, 28.06 Äripäev) on järjekordne näide sellest, et kui sa oskad raha teha, siis see ei tähenda, et sa ilmtingimata haritud inimene oled. Kõlab nagu Jüri Mõis, kes omal ajal rääkis, et tema küll raamatuid ei loe ja miks üldse keegi peab maal elama, koligu kõik linna. Kummaline isegi, et selline seltskond nii hästi toimiva panga omal ajal luua suutis.

Aga väita 60-aastase EL-i kohta, et ta on surnult sündinud ja võrrelda vabade riikide liitu Nõukogude Liiduga – milleks tal sellist populismi nüüd vaja on? Või ongi nii rumal? Kui nüüd keegi tahab siia kommentaaridesse tulla EL-i regulatsiooni ja ettekirjutusi kiruma, siis paluks koos konkreetsete näidetega.

Minu kogemus on, et pigem on eestlased ise nii suured bürokraadid, et võtavad alati EL-i regulatsioonidest selle kõige rangema ja piiravama variandi välja, kui tegelikult saaks ka palju lihtsamalt. Olen üksjagu EL dokumente tõlkinud ja pole neis siiani näinud veel mitte ühtegi jaburust. Elu on pigem näidanud, et rahvasuus levivad jaburused on hiljem osutunud kuulujutuks.

Maire Forsel, Leisi Lapikoja omanik

Postitus Facebookis

Print Friendly, PDF & Email