Mürgeldaja kolmeks ja pooleks aastaks türmi (4)

Eelmise aasta sügisel ööklubikülastajat peksnud ning vaimupuudega töövõimetuspensionäri röövinud ning ähvardanud mees nõustus varem prokuratuuris sõlmitud kokkuleppega, mille kohaselt tuleb tal kanda ära enam kui kolm ja pool aastat reaalset vangistust.

Marko Pruul sattus seadusega pahuksisse 2013. aastal, kui 17. maist kuni 29. maini helistas ja saatis sõnumeid võõra inimese telefonilt numbrile 13018, mis kokkuvõttes tekitas SIM-kaardi omanikule 5400-eurose kahju.

Kuriteod said uuesti hoogu 2014. aasta 8. märtsil, kui noormees tungis ööklubi Privilege tualettruumis kallale mehele, virutades talle rusikaga näkku. Pärast ohvri mahakukkumist jätkus peksmine jalgadega ning kokku löödi meest 7-8 korda. Selle tagajärjel sai kannatanu vigastusi kuklapiirkonda ja silma kohale, kus tuvastati verevalumid, lisaks haav ülahuulel.

Sama aasta 5.oktoobril võttis Marko Pruul, seekord koos kaaslasega, Kuressaares Pärna tänaval ette vaimupuudega töövõimetuspensionäri, kellelt võeti vabadus ning kästi ähvarduste saatel Uue tänava parklas ootavasse autosse istuda. Autoni talutati ohvrit kaelast kinni hoides. Seejärel sõideti Tooma poe Swedbanki pangaautomaadi juurde, kus töövõimetuspensionärilt hakati nõudma 100 eurot. Ähvardusi ja vägivalda kartes ei jäänud kannatanul üle muud, kui nõutud summa välja võtta ning Marko Pruulile anda.

Kõiki neid kuritegusid arvesse võttes otsustas kohus Marko Pruuli karistada kokku kolmeaastase vangistusega. Kuna osa kuritegusid olid sooritatud katseajal viibides, liitis kohus otsa veel Harju maakohtu poolt 2015.aasta 9. aprillil mõistetud ja kandmata jäänud 7 kuud ja 28 päeva vangistust, kust arvati maha 2 päeva kahtlustatavana kinnipidamise aeg. See tähendab Marko Pruuli jaoks 3 aasta 7 kuu ning 26 päeva pikkust vangistust.

Lisaks tuleb Pruulil tasuda 1075 eurot sundraha ning 1024,78 eurot kaitsjatasu. Süüdimõistetu viibib ise hetkel vahi all ning oli karistusega päri.

Kristina Kretova

 

Print Friendly, PDF & Email