Jaaninädala laevaliiklus oli sujuv (1)

Suursaarte ja mandri vahel sõitis jaaninädalal praamidega kokku 75 841 reisijat ja 26 354 sõidukit, mis on võrreldes möödunud aasta sama perioodiga vastavalt 6% ja 4% enam.

Väinamere Liinide andmetel läksid jaanipühad parvlaevaliinidel hästi, ülesõitude tippajad olid ootuspärased ja pikki ooteaegu sadamates ei tekkinud. Suurepäraselt, ilma ooteaegadeta, sujus saartelt mandrile tagasisõit 25. ja 26. juunil, mis tavapäraselt on alati olnud seotud pikkade järjekordadega.

Kõige suurem nõudlus oli jaaninädala kolmapäeval, 22. juunil, mil mõlemal liinil veeti üle kõige enam sõidukeid. Õhtul, ajavahemikul kell 17-21 oli Virtsu sadamas üldjärjekorras e-piletita sõidukitele ooteaeg kuni kaks tundi. Seevastu 23. juunil pääsesid e-piletita reisijad enamasti järgmisele väljuvale laevale.

Kuivastu-Virtsu liinil teenindati jaaninädalal 59 573 reisijat ja 20 896 sõidukit, mis on vastavalt 12% ja 10% enam kui 2015. aastal, mil reisis
53 088 reisijat ja 18 943 sõidukit.

Tänavused pikad pühad, kus vabad päevad langesid täpselt nädala viimastele tööpäevadele, mõjutasid oluliselt parvlaevaliikluse sujuvust ja liiklusvoogude ühtlasemat jaotuvust, kuna inimestel oli võimalik teha reisiplaane kogu perioodi ulatuses. Samuti oli oluline, et ühtlaselt kasutati ära reiside ressurss kogu päeva ulatuses alates päeva esimestest väljumistest varahommikul kuni hilisõhtuni välja. Väinamere Liinid tänab kõiki e-piletiga reisijaid, kes tulid korrektselt vastavalt broneeritud ajale sadamasse, aidates seeläbi kaasa sujuvale parvlaevaliiklusele ja võimaldasid vedajal pakkuda saartelt mandri suunal ooteaegadeta laevasõitu.

 

Print Friendly, PDF & Email