Saarlastest abituriendid said riigieksameil kõrgeid punkte (1)

Saarlastest abituriendid said riigieksameil kõrgeid punkte MAANUS MASING

Saarlastest abituriendid said riigieksameil kõrgeid punkte
MAANUS MASING

Tänavu kevadel Saaremaa ühisgümnaasiumi ja Kuressaare gümnaasiumi lõpetanud noored pälvisid riigieksamitel kõrgeid punkte.

Kuressaare gümnaasiumi õppealajuhataja Maidu Variku sõnul oli parim eksamitulemus värskel vilistlasel Richard Keskülal, kelle inglise keele oskust hinnati 97 punkti vääriliseks. “Kümnel lõpetajal oli inglise keele riigieksami tulemus üle 90 punkti,” märkis Varik.

Eesti keele eksami eest pälvis Sigrid Palts 95 punkti.

Matemaatikas oli parim aga Sander Tamm. Nn laias matemaatikas oma teadmised proovile pannud noormees pälvis 96 punkti.

Ei olnud raske

“Ei olnud väga raske eksam,” ütles Kuressaare gümnaasiumi 12.a klassi lõpetanud Sander Tamm Saarte Häälele pärast 19. mail toimunud eksamit. “Arvan, et läks päris hästi – nii mul kui ka teistel.”

Pärast eksamit tuli nii mõnigi klassikaaslane Sandrit tänama – aitas ju noormees vabatahtlikult oma klassikaaslasi eksamiks valmistumisel. Sander Tammel oli ka kõrgeim kolme riigieksami keskmine tulemus, 94 punkti. Kristiina Pildenil oli see näitaja 91.

Saaremaa ühisgümnaasiumi andmeil said abiturientidest – praegustest vilistlastest – eesti keele eksamil üle 90 punkti Kerttu Jaus (94 punkti) ja Heleri Soe (91). Neid, kes teenisid üle 80 punkti, oli veel 15.

Kolm korda sada punkti

Inglise keeles olid parimad tulemused Pirjo Mononenil (97 punkti), Triin Rebbasel (96), Teet Landil (95), Roland Brandtil (92), Hanna Keidongil (92), Martin Priskel (92) ja Johannes Roosol (92). Üle 80 punkti saajaid oli veel 20.

SÜGi andmeil said nn laia matemaatika valinuist harva esineva tulemuse, 100 punkti, koguni kolm abiturienti: Kaarel Ernits, Laura Kaldjärv ja Lauri Leemet.  Üle 90- punktine tulemus oli veel Teet Landil (95), Vivian Vilteril (95) ja Johannes Roosol (94). Üle 80 punkti said veel 2 õpilast. Kitsa matemaatika parim tulemus oli Laura Jürissonil, 83 punkti.

 

Print Friendly, PDF & Email