Kihelkonna ütles Lääne-Saare vallale ära (11)

Eile koos istunud Kihelkonna vallavolikogu vastas eitavalt Lääne-Saare vallavolikogu liitumisläbirääkimiste kutsele.

“Pehmelt öeldes on see annekteerimine liitumisprotsessi kaudu,” ütles Kihelkonna vallavolikogu esimees Karl Teär. “Et tulge meie külge ja teete meie reeglite järgi.”

25. aprillil võttis Lääne-Saare vallavolikogu vastu otsuse, millega kutsuti liitumisläbirääkimistele Kuressaare linn ja Kihelkonna, Mustjala, Pihtla, Salme, Torgu ja Valjala vald. Karl Teäri sõnul on kogu praegune Lääne-Saare vald ülejala kiirustades tehtud. “Lümanda ja Kärla on jäetud vaeslapse ossa,” põhjendas Teär, kelle hinnangul on Lümanda ja Kärla kandi kaasamine otsustusõigusesse vähenenud ja omavalitsuse täienev laienemine vähendaks seda veelgi.

Jätkuvalt osaleb Kihelkonna vald Kuressaare linna poolt algatatud liitumisläbirääkimistel, mille sihiks on luua maakonda üks omavalitsus.  Karl Teär ütles, et ta isiklikult pooldab ühte Saaremaa ideed Kuressaare linna osavõtul keskusega Kuressaares ning teeninduspunktiga Orissaares.

 

Print Friendly, PDF & Email