Jaanipohmell

Üks õige eestlane pidada jooma kõigest kaks korda aastas – jõulust jaanipäevani ja jaanipäevast jõuludeni.

Nali naljaks, aga selle üle, et jaaniaega joomapühaks peetakse, ei imesta vist keegi. Ja kuna 23. ja 24. juuni juhtusid tänavu sobivalt neljapäevale ja reedele, võis joomapüha kesta lausa mitu päeva järjest. Seda, kui suur oli jaani ajal meie saarte peal kummutatud alkoholi kogus  kokku, ei oska vist keegi öelda.

Ehkki politsei statistika sai joogiuimas pidutsejate tegude tõttu tublisti täiendust, on kirja läinu ilmselt vaid jäämäe tipp.

Pill tuleb pika ilu peale – seda ütlemist on vist igaüks kuulnud. Paraku võivad kõva pidutsemise tagajärjed olla palju koledamad kui joomisele järgnev pohmell. Et tänavuste jaanidega ei kaasnenud ühtki liigse alkoholitarbimisega seotud surmajuhtumit, on puhas õnn.

Print Friendly, PDF & Email