Valjala vallavolikogu Ida-Saare ust veel kinni ei löö (2)

Eile arutas nii ida- kui läänesuunalist omavalitsuste ühinemise teemat Valjala vallavolikogu, kuid ametlikku otsust kummagi osas ei tehtud.

Volikogu esimees Liilia Eensaar tunnistas Saarte Häälele, et olukord on segane ja vaatamata seni tehtud tööle on Suur-Saaremaa osas otsad ikka päris lahtised. Seepärast minnakse jätkuvalt edasi Ida-Saare läbirääkimistega, mille kohta Leisi vallavolikogu tegi esmaspäeval ka uue kutse Orissaare, Pöide, Laimjala ja Valjala vallale.

“Praegu ta (Ida-Saare läbirääkimised – toim) läheb edasi. Me oleme oma asjadega jõudmas juba sama kaugele kui ühendvald. Sellel ei ole ka ju ühinemislepingu lisasidki veel tehtud. Samas peaks volikogud lepingu juuli lõpuks heaks kiitma, aga kuidas seda ilma lisadeta teha?” oli Eensaar nõutu.

Volikogu esimees nentis, et Ida-Saare tööd ei saa lõpetada olukorras, kus Lääne-Saare esindaja räägib visalt kolme omavalitsuse tegemisest. “Linnaga ühinemine ei anna meile ka midagi. Seepärast hoiame alternatiivi õhus,” ütles ta.

Pigem on Valjala Eensaare sõnul ei ütlemas Lääne-Saare liitumiskutsele, kuna vald juba ühe poolega räägib. “Kuigi Lääne-Saares asi töötab ja kõik on juba olemas. Samas, kui palju seal sõnaõigust on, seda ei tea keegi,” nentis Eensaar, viidates asjaolule, et Lääne-Saare pakkumise näol on tegu liitumise, mitte ühinemisega.

 

Print Friendly, PDF & Email