Saarlane ja kohilane panid püsti lasteriiete tööstuse (8)

INSPIRATSIOONIALLIKAD: Maarja Link (paremal) toodab riideid oma Klaarale mõeldes. Sama teeb Betty (vasakul) oma tütrelt Lindalt inspiratsiooni ammutades. ERAKOGU

INSPIRATSIOONIALLIKAD: Maarja Link (paremal) toodab riideid oma Klaarale mõeldes. Sama teeb Betty (vasakul) oma tütrelt Lindalt inspiratsiooni ammutades.
ERAKOGU

Maarja Link Saaremaalt ja Betty Niin Kohilast tõid turule uue lasteriiete brändi Lulukids. Noored naised valmistavad omanäolisi riideid beebidele ja väikelastele.

Lulukidsi bodisid ja särke ehivad brändi nimitegelase jõehobu Lulu pildid, mis on andeka Eesti tattoo-kunstniku Liisa Kase looming. Nagu juba öeldud, on Lulukidsi saaremaine pool Maarja ühes oma tütre Klaaraga. Teine Lulukidsi pool,Betty on pärit Kohilast.

Saarte Häälele rääkis Maarja Link, et lõpetas 2006. aastal Kuressaare gümnaasiumi ja suundus edasi Tallinna majanduskooli turundust õppima. Seal tutvusid nad Bettyga ning läksid juba koos edasi Tallinna tehnikaülikooli magistriõppesse juhtimise ja turunduse erialale.

Maarja ja Betty elavad mõlemad Tallinnas ja asjugi ajavad seega pealinnast. Uuel rõivatööstusel on olemas e-pood Lulukids.ee, kus on kogu kaubavalik olemas ning tooteid saab juba osta ka edasimüüjatelt. “Praegu Scandikidsist Tallinnas ja kohe-kohe ka Pisipere poest Kuressaares ja Viljandis,” ütles Maarja Link.

Kohe ka Kuressaares müügil

Noored rõivatöösturid tegutsevad selle nimel, et Lulukids jõuaks ka teistesse suurematesse Eesti linnadesse. “Minu südameasi oli hakata oma tooteid kohe ka sünnilinnas Kuressaares pakkuma,” märkis Maarja.

Lulukids sündis Maarja sõnul tänu tema ja Betty tütardele Klaarale ja Lindale. “Tegin mõned aastad tagasi Bettyle ettepaneku midagi koos teha, kui vaid hea idee leiab. Nüüd, kui meil mõlemal on tütred, tuli tema ideele, et teeks ise oma lastele riideid,” rääkis Maarja Link. “Lulukids sündis lastega koos tuduringidel käies ja öiste unetundide arvelt – oleme mõlemad 100% kodused emad, tüdrukud hoius ega sõimes veel ei käi,” tunnistas ta.

Liisa Kase tehtud pildid trükitakse rõivastele ikka Eestis, kasutades selleks siiditrükki. Ka riiete tootmine käib Eestis, seega on tegu puht-eestimaise riidekraamiga.

Tootevalikus on poiste ja tüdrukute riided, suurusvahemikus 50–104 cm. Maarja sõnul on neil plaanis hakata mõne aja pärast riideid tootma ka veidi vanematele lastele. Praegu leiab nende poest bodisid, särke, lühikesi pükse, pikki retuuspükse, haaremipükse, seelikuid, suviseid kleite, mütse ja salle.

Sügisel tuleb aga välja uus kollektsioon, kust leiab pikkade varrukatega riideid ja muudki põnevat. “Riided on meil kõik puuvillased, rõõmsalt värvikirevad ja mugavad,” kinnitas Maarja Link.

Pakuvad, mida pole leidnud

“Lähtume põhimõttest pakkuda turul seda, millest oleme ise puudust tundnud või mis meile endile laste riietamise juures seni asendamatud on olnud.”

Maarja sõnutsi teevad nad riideid, mõeldes oma lastele. “Kuna minu tütar on kiitsakas, kellele on enamik pükse-seelikuid alati laiad, sai sellest alguse ka kummipingutussüsteem, mis on meil seni olnud asendamatu,” märkis ta. Lulukids on noorte ettevõtjate kinnitusel juba väga hästi vastu võetud. Napi nädalaga kogusid nad Facebookis üle 750 fänni ja sõprade hulk kasvab kogu aeg.

“Edasimüüjaid on hetkel kaks, aga postkastis on nii mõnigi põnev pakkumine ning kindlasti otsime ka ise koostööpartnereid veel juurde.”

Print Friendly, PDF & Email