Kas Saaremaa tööstuse joogipiim tuleb tagasi? (1)

ÜLO KIVINE: võiksime oma tugeva kaubamärgi all hakata tootma ka muid piimatooteid.  IRINA MÄGI

ÜLO KIVINE: võiksime oma tugeva kaubamärgi all hakata tootma ka muid piimatooteid.
IRINA MÄGI

Saaremaa piimatööstus kavandab PRIA toetuse abil suurt investeeringut, et hakata juustu ja või kõrval tootma ka linnapiimatooteid.

AS-i Saaremaa Piimatööstus juhatuse esimees Ülo Kivine ütles Saarte Häälele, et PRIA-lt heakskiidu saanud investeeringutoetuse abil plaanib ettevõte investeerida paar miljonit eurot, et laiendada tootmisruume ja soetada uus tootmisliin linnapiimatoodete valmistamiseks. Uus liin võimaldab toota nii joogipiima, keefirit kui ka kohupiima ja jogurteid, ent praegu ei ole veel paigas, mis täpsemalt sortimenti kuuluma hakkab.

Kivine tuletas meelde, et Saaremaa piimatööstus on mitte kuigi kauges minevikus väljastanud praegusest oluliselt laiemat sorti piimatooteid – lisaks juustule ja võile pulbrid ja linnapiimatooted.

“Kuivõrd viimase paari aasta jooksul on põllumajandussektor olnud väga keerulises seisus ja piimatoodangu realiseerimine ainult kitsa sortimenti kaudu on keeruline, siis on tekkinud mõte, et me võiksime oma tugeva kaubamärgi all hakata tootma ka muid piimatooteid,” rääkis Kivine. “Rasketel aegadel tuleb teha raskeid otsuseid,” lisas ta.

Ülo Kivine märkis, et praegu käib mahuka investeeringu ettevalmistustöö, kuid lõplikku otsust plaanide elluviimise osas veel langetatud pole. “Kas see liin meil üldse üles läheb, ei ole veel lõplikult otsustatud, aga töö selle nimel käib,” lausus Kivine.

Saaremaa piimatööstus lõpetab kõigi linnapiimatoodete valmistamise ja keskendus vaid juustu, või ja piimapulbri tootmisele 2004. aastal. Aasta hiljem lõpetas tööstus ka piimapulbri tootmise.

Print Friendly, PDF & Email