Joobes sõidukijuhtidele plaanitakse karmimaid karistusi

Justiitsministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, millega soovib karmistada ja muuta senisest mõjusamaks karistusi korduva joobes juhtimise eest.

“Joobes sõidukijuhtimine on süütegudest üks levinumaid ja samas ohtlikumaid ning see võib puudutada meist igaühte ja väga valusalt,” ütles justiitsminister Urmas Reinsalu pressiesindaja teatel. Ta lisas, et senised karistused pole uuesti purjus peaga rooli istumise ärahoidmisel olnud efektiivsed ning hoolimata korduvatest kriminaalkaristustest, jätkavad juhid uute rikkumisega.

Minister rõhutas, et riik peab probleemiga süvitsi tegelema ja ministeerium on ette valmistanud muudatused korduvate rikkujate korralekutsumiseks. Näiteks, kui juht tekitab inimesele ettevaatamatusest raske tervisekahjustuse või surma seoses sellega, et ta istus rooli kriminaalses joobes, on talle tulevikus võimalik mõista karmim karistus. Samuti on karmim karistus ette nähtud korduva kriminaalses joobes sõidukijuhtimise eest ning sellise korduva rikkumise eest oleks edaspidi kohustuslik ka osaline reaalne vangistus.

Kolmandaks näeks seadus tulevikus ette kohustusliku juhtimisõiguse äravõtmise korduvalt kriminaalses joobes sõidukijuhtimise korral. Karistuste karmistamise kõrval tehakse ettevalmistusi ka selleks, et igale joobes juhile leida just selline mõjutusvahendite komplekt, mis aitaks uusi rikkumisi ennetada.

 

Print Friendly, PDF & Email