Jaaninädalast sõidab suursaarte liinidel kuus parvlaeva (1)

IONAS alustab reisidega kas teisipäeval, 21. juunil või kolmapäeval, 22. juunil. RAUL VINNI

IONAS alustab reisidega kas teisipäeval, 21. juunil või kolmapäeval, 22. juunil.
RAUL VINNI

Väinamere Liinide teatel käivitusid Rohuküla–Heltermaa ja Kuivastu–Virtsu liinil esmaspäevast suvised tihedamad sõidugraafikud, mis kestavad vähemalt 21. augustini. Mõlemal suursaarte liinil sõidab kolm laeva.

Kuivastu–Virtsu liinil on jaaninädalal plaanis 416 reisi, nii nagu ka suve tippajal 11. juulist 7. augustini. Senises kevadgraafikus oli nädalas 300 reisi. Parvlaev Hiiumaa teenindab põhigraafikut ja teeb tööpäevadel 32 reisi, parvlaevad Mercandia ja Ionas sõidavad üheaegselt ja teevad kumbki ajavahemikus 10.20–19.50 kaksteist reisi.

Esmaspäeval parvlaev Ionas veel liinile ei läinud, sest ootas kullerfirma tarnesegaduste tõttu endiselt viimaseid vajalikke varuosasid tehniliste rikete parandamiseks. Ionas alustab reisidega kas teisipäeval, 21. juunil või kolmapäeval, 22. juunil. Täpsem info ärajäävate reiside kohta: tuulelaevad.ee.

Parvlaevad Hiiumaa ja Mercandia suudavad praegu kõik soovijad graafiku kohaselt ja ilma ooteaegadeta üle vedada.

Rohuküla–Heltermaa liini suvine tihedam sõiduplaan muudab mõnede reiside väljumisaegu. Lisaks parvlaevadele Regula ja St Ola on liinile toodud ka Harilaid. Kokku on Hiiumaa graafikus 190 reisi nädalas.

Jaanipühad on tänavu väga pikad ja Väinamere Liinide broneeringute statistika näitab, et mandrilt saartele hakatakse liikuma juba 21. juuni õhtul ning sel suunal toimub tihedam liiklemine kuni 24. juuni ennelõunani.

Samamoodi toimub sõit saarelt mandrile ühtlaselt 24. juuni pealelõunast kuni 27. juuni pealelõunani. Seega hajuvad sõidukid nende päevade peale laiali. Kõige rohkem sõitjaid prognoositakse pühapäevaks, 26. juuni päevaks nii Kuivastu kui ka Heltermaa sadamasse, mil võivad tekkida lühikesed ooteajad.

Väinamere Liinid palub e-pileti omanikel tulla sadamasse kindlasti oma õige reisi ajaks, nii aitab igaüks omakorda kaasa sujuvale ja ooteaegadeta laevaliiklusele. Reisidele, mis e-pileti kalendris on märkega “Pilet sadamakassast” on e-pileteid ette müüdud keskmiselt 50–70% ulatuses laeva mahust, ülejäänud osa laevast täidetakse igal reisil sadama üldjärjekorrast.

 

Print Friendly, PDF & Email