Eriline huvi on pühapäevase erilennu vastu

Suursaarte ja Tallinna vaheliste lennuliinide teenindaja hankel osalenud Eesti lennufirma AS Airest, kes soovis liinile tulla 33-kohalise lennukiga, teeb jaanipühadel Kuressaarde lennureise oma kuludega.

Piletimüük algas eile ja huvi erilendude vastu oli ettevõtte tegevjuhi Jaanus Ojametsa sõnutsi kohe suur. “Müük läheb ootuspäraselt – huvi on suur,” kinnitas Ojamets eile pärastlõunal. Pileteid on ostetud isegi Saksamaalt. “Seega on lootused kõrged,” märkis lennufirma juht.

Enim huvitab inimesi just pühapäevane erilend. “26. juuni on see, mis paistab inimesi tugevalt hirmutavat. Keegi ei taha vist praamijärjekorras olla,” tõdes Ojamets.

Jaanipühade-aegsete erilendude mõttele tuldi Jaanus Ojametsa sõnul aga isiklikust vajadusest. “Peame nimelt oma ettevõtte esindajatega olema 22. juunil Kuressaares ja kohtuma Saaremaa ettevõtjate esindajatega,” rääkis ta.

“Ja täpselt sama hirm oli meilgi, et peame võib-olla palju aega praamijärjekorras veetma, aga seda ei soovinud me mingil juhul.” Nõnda areneski edasi mõte teha päris mitu pühadeaegset erilendu kõigile soovijaile.

Ojametsa sõnutsi on Airest tegelikult valmis taolisi erilende edaspidigi korraldama. Kõik sõltub huvist nende vastu. “Meie oleme loomulikult valmis, kui on huvilisi, ja me suudame lennuki välja müüa,” nentis lennufirma juht.

“Eks praegused lennud siis tõestavad seda või ei tõesta, kas on suuremat lennukit liinile vaja või ei ole. Jaanipäev kui üks tippaegu on ju just õige aeg seda kontrollida,” arvas ta.

Airest teatas läinud nädalal, et teeb Flyesti kaubamärgi alt enda doteeritud jaanipäeva erilende marsruudil Tallinn–Kuressaare–Tallinn. Flyesti erilennud toimuvad 22. juunil kell 11 Tallinnast Kuressaarde ja 14.30 Kuressaarest Tallinna. 23. juunil väljub lend Tallinnast kell 10 ja 26. juunil kell 12 Kuressaarest Tallinna.

Airesti tavapileti hind on 42 eurot ja sooduspilet 21maksab 35 eurot.

Ettevõte opereerib kaheksa SAAB 340 lennukiga. SAAB-iga sooviti liini teenindama tulla ka regulaarselt.

Print Friendly, PDF & Email