The Sun kutsub euroliidule ei ütlema

SÕNUM: Selline nägi välja ajalehe The Sun esikülg 14. juunil. Suurelt on kirjas “BeLeave in Britain”. Tegu on sõnamänguga: ingliskeelne sõna “leave” tähendab “lahkuma”. Kuid seda hääldatakse samamoodi nagu sõna “believe” (uskuma) teist osa. Tähendab kokku tuleb “Usu Britanniasse”. Lehe allosas on aga juba otsene juhtnöör valijatele – hääleta 23. juunil EL-ist lahkumise poolt.  THESUN.CO.UK

SÕNUM: Selline nägi välja ajalehe The Sun esikülg 14. juunil. Suurelt on kirjas “BeLeave in Britain”. Tegu on sõnamänguga: ingliskeelne sõna “leave” tähendab “lahkuma”. Kuid seda hääldatakse samamoodi nagu sõna “believe” (uskuma) teist osa. Tähendab kokku tuleb “Usu Britanniasse”. Lehe allosas on aga juba otsene juhtnöör valijatele – hääleta 23. juunil EL-ist lahkumise poolt.
THESUN.CO.UK

Järgmise nädala neljapäeval, s.o jaanilaupäeval leiab aset tänavuse aasta poliitilise elu üks olulisemaid sündmusi – britid otsustavad, kas jääda Euroopa Liitu või mitte. Uduse Albioni üks mõjuvõimsamaid ajalehti The Sun kutsus oma lugejaid üles ütlema 23. juuni referendumil sõbralikule euroliidule üksmeelselt ei.

 

“See on meie viimane võimalus vabaneda Brüsseli ebademokraatlikust võimumehhanismist. On saabunud aeg seda võimalust kasutada,” kirjutas The Sun sel nädalal ühes oma juhtkirjas.

Turu-uuringute andmetel loeb tabloidi The Sun kuni 6 miljonit inimest päevas. Ajaleht on tuntud oma skandaalsete ja sensatsioonimaiguliste lugude poolest, mille tulipunktis on avaliku elu tegelased. The Suni teine lehekülg on aga reeglina alati pühendatud poliitikale.

Selle nädala alguses avaldatud avaliku arvamuse küsitlused prognoosivad järgmisel neljapäeval toimuvale Briti rahvahääletusele erinevaid tulemusi. Ajalehe The Times tellimusel läbiviidud YouGov küsitlus näitas, et euroliidust lahkumist pooldab ligi 46% Briti valijatest ja 39% on kindlalt EL-ist lahkumise vastu. Ülejäänud osa, s.o 15 protsenti valijatest pole oma valikut veel teinud.

Ajalehe The Daily Telegraph tellimusel läbi viidud ORB-küsitlus näitas samuti euroskeptikute ülekaalu, kuid see ei olnud niivõrd suur – 49 protsenti küsitletuist arvas, et Suurbritannia peaks euroliidust lahkuma, 48 protsenti oli selle vastu. Asjatundjate väitel võib Ühendkuningriigi EL-ist lahkumisel olla märkimisväärseid tagajärgi kogu läänemaailma poliitikale, majandusele, kaitsevõimele ja diplomaatiale.

Pikemalt The Sun’i üleskutsest brittidele saab lugeda laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email