Saksa jalgpallurid saavad EM-i võidu korral igaüks 300 000 eurot

OOTUSED: Kaks aastat tagasi sai Saksamaa vutimeeskonna liige võidu eest MM-il 300 000 eurot. Umbes sama suur summa ootab neid edu korral ka tänavu. THETIMES.COM

OOTUSED: Kaks aastat tagasi sai Saksamaa vutimeeskonna liige võidu eest MM-il 300 000 eurot. Umbes sama suur summa ootab neid edu korral ka tänavu.
THETIMES.COM

Kui Saksamaa koondis jalgpalli EM-i võidab, saab iga koondise liige 300 000 eurot. Sama suure summa said nad kaks aastat tagasi, kui võitsid vuti MM-i.

Saksamaa vutimeeskonna mänedžer Oliver Bierhoff ütles telekanalile Deutsche Welle (DW) antud usutluses, et meeskonna juhtkond ja liikmed on jõudnud kokkuleppele preemia osas, mille jalgpallurid saavad edu korral 2016. aasta EM-il.

Juba kaks kuud enne jalka EM-i lõppturniiri algust Prantsusmaal oli teada, et veerandfinaali pääsemise korral saab Saksamaa võistkonna iga liige täiendavalt 50 000 eurot, poolfinaali pääsemise korral aga 100 000 ja finaali pääsemise korral 150 000 eurot.

Finaali võidu korral kannab Saksamaa jalgpalliliit meeskonna iga liikme pangakontole koguni 300 000 eurot. Kui aga meeskond ei suuda alagrupist edasi pääseda, ei saa jalgpallurid midagi. Kui aus olla, ei tule suurem osa sellest rahast Saksamaa jalgpalliliidult, vaid UEFA-lt. Juba EM-i lõppturniirile pääsemise eest eraldas UEFA igale meeskonnale n-ö stardirahaks 8 miljonit eurot. Iga võidu korral lisandub sellele summale miljon eurot.

Poolfinaali pääs tagab meeskonnale 4 miljonit, finalistid saavad aga 5 miljonit (kaotaja-meeskond) ja 8 miljonit (võitja-meeskond). Seega võib kontinendi parim vutimeeskond UEFA-lt preemiaid saada kokku 27 miljonit eurot.

Siinkohal võib veel märkida, et võidu eest 2014. aasta MM-il Brasiilias teenis Saksa meeskond kokku vähem – 25,6 miljonit eurot. Kuid meeskonna iga liikme pangakonto kasvas ikkagi 300 000 euro võrra. Sellise preemia maksis toona Saksamaa jalgpalliliit, on kirjas DW veebilehel.

Print Friendly, PDF & Email